Haberler

Cengiz Özkan kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Cengiz Özkan'ın hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

TRT 1'de yayınlanan Sen Türkülerini Söyle jürisi Cengiz Özkan'ın hayatı, kariyeri ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Cengiz Özkan kimdir, aslen nereli, mesleği ne, şarkıları neler, kaç yaşında, doğum tarihi kaç, evli mi? Cengiz Özkan ile ilgili bilgiler yazımızda...

Vatandaşlar tarafından merak edilen isimler arasında Cengiz Özkan geliyor. Peki, Cengiz Özkan kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Cengiz Özkan kimdir, hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar...

CENGİZ ÖZKAN KİMDİR?

Cengiz Özkan (1967, Divriği, Sivas), Türk müzisyen ve bağlama sanatçısı.

Erken yılları ve eğitimi

İlk öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra, 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü'ne girdi. 1991'deki mezuniyetinin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ana Sanat Dalı Türk halk müziği Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı'nda iki yıl, İzmit Belediye Konservatuvarı'nda iki yıl, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda üç yıl süreyle öğretmen ve icracı olarak çalıştı. Yurt içi ve yurt dışında birçok konser verdi.

Tek başına Kırmızı Buğday, Ah İstanbul, Saklarım Gözümde Güzelliğini ve Gelin adlı albümleri Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Yine 2001 yılında Kalan Müzik'ten piyasaya sunulan bir diğer çalışması olan Yare Dokunma albümünü de ise Malatya Arguvan'lı Türk halk müziği ses sanatçısı ve folklorcü Muharrem Temiz ile yapmışlardır. Ardından 2007 Eylül ayında bir özel televizyon kanalında yayına başlayan Pusat adlı dizide mahkûm bir ozanı canlandırmıştır, 1989'da girdiği TRT İstanbul Radyosu'nda saz sanatçısı olarak çalışmaya devam eden Cengiz Özkan evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

TRT radyosunda Turan Engin, Ali Ekber Çiçek, Tuncer İnan, Nida Tüfekçi ile beraber çalışmıştır.

Diskografi

  • 1998: Kırmızı Buğday
  • 2001: Ah İstanbul
  • 2001: Yâre Dokunma - Muharrem Temiz ile birlikte
  • 2003: Saklarım Gözümde Güzelliğini - Aşık Veysel Türküleri
  • 2005: Gelin
  • 2012: Yare Dokunma 2 - (Muharrem Temiz ile birlikte)
  • 2015: Hayâlmest
  • 2019: Bir Çift Selam

TV Çalışmaları

  • 2007: Pusat
  • 2003: Kurtlar Vadisi
  • 2009: Türkler Çıldırmış Olmalı
  • 2013: Çanakkale: Yolun Sonu
  • 2014: Yunus Emre: Aşkın Sesi - Dertli Dolap Film Müziği
  • 2015: Altın Elbiseli Adam (belgesel - müzik yönetmeni)
  • 2017: Söz
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Cengiz Özkan Trt Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title