Haberler

Ayşen Yılmaz ve Muhammet Taha Can İhraç Edildi

Güncelleme:

Ayşen Yılmaz ve Muhammet Taha Can ihraç edildi. Ayşen Yılmaz ve Muhammet Taha Can kimdir?

Ayşen Yılmaz ve Muhammet Taha Can TRT'den ihraç edildi. Ayşen Yılmaz, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edildi. 15 Temmuz'da düzenlenen darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 677 ve 678 sayılı iki yeni kanun hükmünde kararnameyle (KHK) Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'ndan da (TRT) 45 kişi ihraç edildi. Spikerler Ayşen Yılmaz, Muhammet Taha Can muhabirlerden Yavuz Şimşek, Selim Doğan, Mehmet Ceyhan, Celal Çeşitçioğu 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) görevlerinden ihraç edildi. Ayşen Yılmaz'ın TRT'de yaklaşık 7 yıldır çalıştığı bildirildi. Ayşen Yılmaz, Bilkent Üniversitesi mezunuydu.

ŞANSLI SPİKER İHRAÇ EDİLDİ

Muhammet Taha Can'ın TRT'ye girdiği 2008 yılının sonunda yapılan sınavda 23'ü asıl 7'si yedek olmak üzere 30 stajyer spiker alınmıştı. Muhammet Taha Can, 22 Ocak 2009 tarihinde TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı'nda stajyer spiker olarak çalışmaya başladı. TRT'de göreve başladıktan 2 ay sonra 23 Mart 2009 tarihinden itibaren 15 gün süreyle Formula 1 yarışını izlemek üzere Avustralya ve Malezya'ya, 9 Nisan 2009 tarihinden itibaren de 14 gün süreyle Çin ve Bahreyn'e gönderildi. Bu yüzden o dönem Can'a 'şanslı spiker' denilmişti. İhraç edilen isimler arasında spikerler Ayşen Yılmaz, muhabirlerden Yavuz Şimşek, Selim Doğan, Mehmet Ceyhan, Celal Çeşitçioğu da bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Mehmet Ceyhan Ayşen Yılmaz Taha Can Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title