Haberler

Alpay Antmen kimdir?

Güncelleme:

Gündeme dair yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Alpay Antmen hakkında merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik. Peki, Alpay Antmen kimdir? Alpay Antmen kaç yaşında, nereli? Alpay Antmen hangi partili?

Alpay Antmen kimdir? sorusunun yanıtı gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. 24 Haziran 2018 seçimlerinde 27.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili olarak Parlamentoya giren Alpay Antmen kimdir? CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen nereli? Alpay Antmen kaç yaşında ve nerede doğdu? Adalet Komisyonu üyesi olan Alpay Antmen'in hayatı...

ALPAY ANTMEN KİMDİR?

Alpay Antmen 27 Ekim 1969 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. Türk siyasetçi ve eski Mersin Barosu başkanı. 1991 yılı Kasım ayından itibaren Mersin'de serbest avukat olarak çalışmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne 2002 yılında üye olmuştur. Avukat olan Antmen, ilk, orta ve lise öğrenimini Mersin'de tamamladıktan sonra 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yüksek öğrenimine başladı. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden (Özel Hukuk Ana Bilim Dalı yüksek lisans) mezun oldu.

1991 yılı Kasım ayından bu yana Mersin'de serbest avukat olarak çalıştı. Mersin Barosunda 2002-2004 döneminde Baro Yönetim Kurulu Üyeliği ve Baro Genel Sekreterliği; 2004-2006 döneminde Baro Yönetim Kurulu Üyeliği ve Baro Başkan Vekilliği; 2006-2008 döneminde Türkiye Barolar Birliği Delegeliği görevlerini ifa ettikten sonra ilk kez 2012 Kasım ayında, sonra da 2014 Ekim ayında Mersin Barosu Başkanlık seçimlerini 2 kez üst üste kazanarak 2012-2016 yılları arasında 2 dönem Mersin Barosu Başkanlığı görevini yürüttü. Mersin Barosu yanında; Çağdaş Hukukçular Derneği, Mersin Tenis İhtisas Kulubü Derneği, Mersin Tüccar Kulübü Derneği, İçel Sanat Kulübü Derneği, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği, Mersin Sanat Festivali Derneği üye ve yöneticisi olarak sosyal ve sanatsal faaliyetlerde bulundu.

24 Haziran 2018 seçimlerinde 27.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve CHP Grup Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yapmakta. Bunlarla birlikte; CHP İnsan Hakları Çalışma Grubu üyesi. CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlendirmesi ve koordinasyonluğunda CHP Hukuk ve Seçim işleri konusunda görevli.

İyi düzeyde İngilizce bilen Antmen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Alpay Antmen Gündem Politika Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

Bakmadan Geçme

İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Heybeliada plajı nerede, nasıl gidilir? İncekum Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Patmos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Patmos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Leros Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Leros Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kalimnos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kalimnos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Simi Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Simi Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sisam Adası'na (Samos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sisam Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Meis Adası'na (Kastellorizo) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Meis Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kos Adası'na (İstanköy) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sakız Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sakız Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Marmaris'in en iyi plajları! Kızkumu Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Büyükada / Aya Nikola plajı nerede, nasıl gidilir? Marmaris'in en iyi plajları! Kleopatra Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Rodos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Rodos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Midilli Adası'na (Lesvos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Midilli Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?
Özel, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek Erdoğan'a 5 maddelik dosya hazırladı

Özel, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek Erdoğan'a 5 maddelik dosya hazırladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title