Haberler

2023 YKS (TYT-AYT) sonuçları açıklandı mı? Üniversite sınavı sonuçları açıklandı mı? Üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme:

Ülkemizde milyonlarca genç, geleceğe yönelik büyük umutlar ve heyecanlarla girdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçlarını merakla bekliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da YKS'ye katılan 3,5 milyondan fazla adayın gözü kulağı, sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda. Peki, 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları erken açıklanır mı? YKS sonuçları nasıl sorgulanır? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Kaç kişi YKS'ye katıldı? Tüm merak edilenler haberimizdedir?

2023 YKS sınav sonuçları, 3,5 milyondan fazla adayın katıldığı heyecanla bekleniyor. Öğrenciler, YKS sonuçlarının açıklanma tarihini merak ediyor. Üniversite giriş sınavı, TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturumdan oluşuyordu. Sonuç tarihi ÖSYM tarafından açıklansa da öğrenciler erken bir açıklama bekliyor. Peki, 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?YKS sonuçları erken açıklanır mı? YKS sonuçları nasıl sorgulanır? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Kaç kişi YKS'ye katıldı? İşte detaylar…

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak. ÖSYM daha önce sonuçları daha erken duyurduğu için öğrenciler haftanın başından beri araştırma yapıyor. Henüz sonuçların ÖSYM tarafından yayımlanacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Mevcut verilere göre, sonuçların 20 Temmuz'da erişime açılması bekleniyor.

YKS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Üniversite adayları, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresindeki internet sitesinden 2023 YKS sonuçlarını sorgulayabilirler.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS tercih süreci henüz ÖSYM tarafından duyurulmadı. Ancak tercih sürecinin, "sonuc.osym.gov.tr" adresindeki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacağı bekleniyor.

YKS SINAVINA KAÇ KİŞİ BAŞVURDU?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 17 ve 18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) toplam 3.527.463 aday başvuruda bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

YKS Sonuçları TYT AYT YKS Gündem Eğitim Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title