Haberler

Şanlıurfa Siverek genel seçim (2015) sonuçları, Siverek sandıkları

Şanlıurfa Siverek 2015 genel seçim sonuçları. Siverek ve Şanlıurfa'nın bütün ilçelerinde 2015 genel seçim sonuçları. Siverek bölgesi oy dağılımı ve bölgede son 6 yılda yapılan seçimlerde alınan sonuçlar.

Şanlıurfa  Siverek 2015 genel seçim sonuçları.  Siverek ve Şanlıurfa'nın bütün ilçelerinde 2015 genel seçim sonuçları. Siverek bölgesi oy dağılımı ve bölgede son 6 yılda yapılan seçimlerde alınan sonuçlar. Şanlıurfa Siverek'te 4 yıl önce bu zamanlarda yapılan genel seçimlerde (12 Haziran 2011)  bölgede Adalet ve Kalkınma Partisinin üstünlüğü göze çarpıyordu. AKP %51,48 ile Şanlıurfa Siverek'te 54.989 seçmen desteğini alarak en yüksek oy oranına sahip parti oldu. Şanlıurfa'nın bu ilçesinde en çok oyu alan bir diğer aday %20.41 ile Ahmet Ersin Bucak oldu. 2015 genel seçim sonuçlarını sorgulamak için secim.haberler.com'u ziyaret edin.

Siverek, Şanlıurfa'nın merkez ilçesi dışında en büyük ilçesidir. Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde (1867 sonrası) Diyarbekir Vilayeti'ne bağlı bir kazaydı. Siverek'in bugün bağlı bulunduğu Şanlıurfa ise Halep Vilayeti'ne bağlı bir sancaktı. Urfa, Osmanlı'nın son döneminde Halep'ten ayrılarak vilayet statüsüne yükseltildi. Siverek ise Diyarbekir Vilayeti'ne bağlı bir sancak oldu. 

Cumhuriyet döneminde vilayetlerin sınırlarının belirlenmesi çerçevesinde Urfa'ya bağlanıncaya kadar Siverek Diyarbakır'a bağlı kaldı. Dolayısıyla hem idari olarak hem de sosyo-kültürel olarak Siverek'in ilişkileri, Diyarbakır ile Urfa'dan daha yoğun oldu. Cumhuriyet'e yakın zamanda sancak olmaları nedeniyle Sivereklilerin "il olma" beklenti ve istekleri, başta nüfus olmak üzere birçok veriyle birlikte, bu tarihsel olguya dayanmaktadır.

Siverek, adını Ermenice ''Sev-averak''tan (Սեւավերակ) alır, anlamı "kara harabe"dir.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Diyarbakır Siverek Gündem Haberler

500

Yorumlar (1)

rozelin ikizekmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İnsallah erdogan alir

17
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title