Haberler

Şoför Esnafına Sicil Kaydı Uyarısı

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası, esnaf sicil kaydı ve oda kaydı olmayan şoför esnafının kredi desteklerinden yararlanamayacağını bildirdi.

Oda Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 68. maddesi gereğince esnaf ve sanatkarların mesleki faaliyette bulunabilmeleri ve ilgili odaya kaydedilmeleri için sicile kayıtlarının şart olduğu kaydedildi.

Aynı kanunun 6. maddesi gereğince de Esnaf ve sanatkarların sicile kayıtları yapılmadıkça, hiçbir şekilde mesleki odaya kaydının yapılamayacağı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya yaptığı son ziyarette Malatya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin tarafından sunulan dosya içeriğinde ticari araç işletmecisi esnafların araçlarını yenilemeleri için bir kereye mahsus özel tüketim vergisi (ÖTV) ve katma değer vergisi (KDV) muafiyeti destek uygulaması talep edilmişti.

Yeni dönemde özellikle şoför esnafına yönelik bir kereye mahsus ÖTV ve KDV muafiyeti destek uygulaması paketinin çıkma ihtimali yüksektir. Destek uygulamalarından ancak esnaf sicil kaydı olanların yararlandırılacağı göz önünde bulundurularak, şoför esnafımızın sicil kaydı konusunda gerekli işlemleri yapması gerekmektedir. "

Açıklamada, gelinen nokta itibariyle, esnaf sicil kaydı ve meslek odasına kayıt yaptırmanın hem yasal bir zorunluluk, hem de resmi destek ve uygulamalarda esnaf ve sanatkarlar için kurumsal bir statü olduğu vurgulanarak, şoför esnafının, sicile kayıt mecburiyeti ve sicil işlemleri konusundaki sorumlulukları yerine getirmelerinin mesleki faaliyetleri konusunda kendi yararlarına olacağı belirtildi.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title