Haberler

Smdk, "Mistura'nın Planı" İçin Olağanüstü Toplandı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın "Suriye planını" görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenledi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın "Suriye planını" görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenledi.

SMDK Genel Kurulu tarafından bugün İstanbul'da başlayan olağanüstü toplantının basına açık kısmında, uluslararası tarafların, genel kurul ve başkanlığın Suriye'deki krizin çözümüne ilişkin hazırladığı raporlar ele alındı.

Mistura'nın taraflar arasında çalışma grubu oluşturularak müzakerelere başlanmasını öngören planının masaya yatırılacağı toplantıların 3 gün sürmesi bekleniyor.

SMDK Siyasi Kurulu, birkaç gün önce yayımladığı bildiride, "BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura'nın gündeme getirdiği Suriye planının net mekanizmalardan yoksun olduğu ve Esed rejimine sivilleri öldürmesi için daha fazla vakit tanıdığı" savunuldu.

BM Güvenlik Konseyi tarafından 17 Ağustos'ta yapılan açıklamada, kalıcı çözüme, halkın meşru taleplerini yerine getirmek ve Cenevre Bildirisi'nin hayata geçirilmesi hedefiyle, Suriye liderliğinde kapsamlı siyasi sürecin başlatılmasıyla varılacağı vurgulanmıştı.

De Mistura, 29 Temmuz'da BMGK'ya verdiği brifingde, taraflar arasındaki en önemli problemin, Cenevre Bildirisi'nde yer alan "tam yetkili geçiş hükümeti" kurulması olduğunu dile getirmiş, bunun aşılması için Suriyeli taraflar arasında bir çalışma grubu oluşturarak müzakerelere başlamak istediklerini söylemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler De Mistura İstanbul Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title