Haberler

Slovakya Cumhuriyeti Kuşadası'na Fahri Konsolosluk Açtı

Slovakya Cumhuriyeti Kuşadası'nda fahri konsolosluk açtı.

Slovakya Cumhuriyeti Kuşadası'nda fahri konsolosluk açtı.

Fahri konsolos olarak atanan Tevfik Bağcı'nın göreve başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Törene Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Anna Turenicova, İstanbul Başkonsolosu Josef Sestak, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve turizm acenteleri temsilcileri katıldı.

Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Anna Turenicova, törende yaptığı konuşmada, ülkesinin Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olduğunu belirtti.

Dünyadaki barışın öncelikle ülkeler arasındaki barışın sağlanmasıyla mümkün olacağını söyleyen Turenicova, şunları ifade etti:

"Ülkelerimiz arasında ilişkiler dostça ve karşılıklı çıkar ilişkiler düzeyindedir. Slovakya Cumhuriyeti'nin temsilcileri olarak İstanbul ve Ankara'da ilişkilerimizin canlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitim sanayi ve kültürel alanlarda işi birliğimizi arttırmak için çaba gösteriyoruz. Slovakya, Türkiye'nin AB üyeliği için önemli bir destekçisi. Son yıllarda ülkelerimiz arasında çok ziyaretler gerçekleştirildi. Başbakanlar, Bakanlar düzeyinde ilişkiler sürüyor. Türkiye, Slovakya vatandaşları için en önemli varış noktası ve turizm destinasyonudur. Bu nedenlerle daha çok dostluk ve işbirliği sağlamak adına Kuşadası'nda fahri konsolosluk açma kararı aldık."

Kaymakam Muammer Aksoy ise, turizmcilerin yakından tanıdığı Tevfik Bağcı'nın fahri konsolos olarak görevlendirilmesinin iyi bir seçim olduğunu dile getirdi.

Fahri Konsolosluğu üstlenen Turizmci Bağcı'da, verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını ifade ederek, "Görev yaptığım sürece Kuşadası'nda iş ve cemiyet çevresini Slovakya kültürü ve ülkesiyle tanıştırıp kaynaştırma adına çalışmalar yapacağım" dedi.

Konuşmaların ardından fahri konsolosluk binasına tabelası asıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kuşadası Slovakya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title