Haberler

Slikozis Hastaları Ankara Yolunda

Güncelleme:

Çalışma Bakanı Dinçer, "Slikozis Hastalığıyla İlgili Önemli İyileştirmeler Yaptık" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer:"Slikozis hastalarımızın sorununu biliyoruz ve çözmeye çalışıyoruz. Onlar malulen emekli olmayı talep ettiler bizden. Malullük teknik bir durumdur" "Biz onlara malullen emeklilik hakkını versek bile, fizik olarak başkalarının bakımına muhtaç olmadıkları için bu haktan yararlanamazlar" "Onların malullük dereceleriyle ilgili biz bir tasnif yapmıştık. Onların, bu tasnifin aslında sağlık sebebiyle yapılamayacağına dair bir eleştirileri ve talepleri olduğuna dair bir bilgi aldım. Cumhurbaşkanımızın talebi gelmeden, önce konuyu sağlık ekiplerine inceletiyorum" "Bu arkadaşların temel sorunu, çalıştıkları işte kayıt dışı çalışmaları, çalıştıklarını ispat edemeyecek kadar işten uzaklaşmış olmaları, çalışırken de gerekli güvenlik tedbirleri almamalarıdır"

Mimarlar ve Mühendisler Grubu üyeleriyle kahvaltıda biraraya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kot kumlama işçilerinin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşerek, ilettikleri taleplerine ilişkin herhangi bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine Dinçer, "Slikozis hastalığıyla ilgili çok önemli iyileştirmeler yaptık. Bizim önerdiğimiz modelin içinde olmakla birlikte, mecliste komisyonda hem maaşların artmasıyla alakalı hem de eş ve çocuklarının da ileride yararlanmalarını sağlayacak düzenlemeler yaptık. Bu açıdan slikozis hastalarımızın sorununu biliyoruz ve çözmeye çalışıyoruz. Onlar malulen emekli olmayı talep ettiler bizden. Malullük teknik bir durumdur. Herhangi bir iş yerinde çalışmayı, en az bin 800 gün prim ödemeyi ve fizik olarak da başkasının bakımına muhtaç olmayı gerektiren bir husustur. Biz onlara malullen emeklilik hakkını versek bile, fizik olarak başkalarının bakımına muhtaç olmadıkları için bu haktan yararlanamazlar. O açıdan biz onların durumlarını göz önüne alarak 2022 sayılı diğer yardım kanunundan yararlandırdık. Malullerin sahip olduğu her türlü hakka burada da sahip olacaklar. Düzenli olarak bizden maaş alacaklar, sağlık sigortası olacak, eş ve çocukları da bir vefat halinde yararlanabilecekler. Onların ihtiyacını karşılayabileceğini düşündüğümüz her türlü kolaylığı gösterdik" diye konuştu.

VERİLEN HAKLAR İTİBARİYLE ÇOK İYİ KONUMA GELMİŞ VAZİYETTELER

Dinçer, konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı makamından doğrudan kendisine henüz bir bilginin aktarılmadığını söyleyerek, "Onların malullük dereceleriyle ilgili biz bir tasnif yapmıştık. Onların, bu tasnifin aslında sağlık sebebiyle yapılamayacağına dair bir eleştirileri ve talepleri olduğuna dair bir bilgi aldım. Cumhurbaşkanımızın talebi gelmeden, önce konuyu sağlık ekiplerine inceletiyorum. Tasnif sağlık açısından yapılması mümkün olmayan bir husussa kararımızı gözden geçiririz. Ama aksi taktirde şu anda verilen haklar itibariyle çok iyi konuma gelmiş vaziyetteler" dedi. Çalışma yaşamındaki alınacak önlemlerle bu hastalığın önüne geçilip geçilemeyeceğinin sorulması üzerinde ise Dinçer, "Geçilebilirdi. Bu arkadaşların temel sorunu, çalıştıkları işte kayıt dışı çalışmaları, çalıştıklarını ispat edemeyecek kadar işten uzaklaşmış olmaları, çalışırken de gerekli güvenlik tedbirleri almamalarıdır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title