Haberler

Slaven Bılıc: "Planımız Şampiyonluk"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, şampiyonluğu hedeflediklerini, ligde ve Avrupa’da hep yukarıya gitmek için çalışacaklarını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, şampiyonluğu hedeflediklerini, ligde ve Avrupa'da hep yukarıya gitmek için çalışacaklarını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, katıldığı bir televizyon programında takımın durumu ve alacakları yolla ilgili açıklamalarda bulundu. Bilic, şampiyonluğu hedeflediklerini belirterek, "Biz yeteri kadar büyük bir kulübüz, ne kadar paramız olursa olsun. Nerede olursak olalım daima Beşiktaş şampiyonluk için mücadele eder. Şimdi şampiyon olacağız demek çok kolay olurdu. Ama bir taraftan da saygısızlık olur. Bu sezon planımız şampiyon olmak. Garanti edebileceğim tek şey her zaman daha iyi olmaya çalışacağız Özgüveni yükseltmenin en iyi yolu üst düzey takımlara karşı iyi maçlar oynamaktır. Biz bunu başardık açıkçası. Hem Feyenoord, hem Arsenal'e karşı. Bu benim ve asistanlarımın işi. Bunu kaybetmemeliyiz. İniş çıkışlar olacaktır. Ama bunu nasıl koruyup, geliştirebileceğimizi gayet iyi biliyoruz" dedi.

"ENERAMO HARİKA BİR OYUNCU"

Hırvat teknik adam, Eneramo'nun iyi bir oyuncu olduğunu ama performansının düşmeye başladığını ifade ederek, "Eneramo'ya başta ihtiyacımız vardı. Almeida kalacak mı kalmayacak mı bilmiyorduk. Boştu, iyi oyuncuydu. Sezon başında 6+2 geçerliydi, iyi seçenekti. Bir anda kural değişti. Avrupa'nın dışında kaldık. Eneramo harika bir oyuncu, gayet hazırdı. Ama düşüş başladı. Bunu engellemeye başlıyoruz. Mersin maçı en az Arsenal maçı kadar önemliydi. Süper lig en önemli öncelik. Sivok ve Cenk 11'deydi. Demba Ba hazır olsa da oynamayacaktı. Kerim oyuna girdi. 15-16 belki daha fazla oyuncu grubuna düştüğümüzde onları hazır ve motive tutmalısınız. Umarım böyle devam eder" şeklinde konuştu.

"DERBİ SONRALARI SAVAŞTAN ÇIKMIŞ GİBİ OLUYORUZ"

Bilic, önlerinde bazı engeller olduğunu söyledi ve, "Tehlikeli durumlar var. Bizim takımımız oldukça tecrübesiz. Haftada 3 maç kriterini baz aldığımızda. Nasıl reaksiyon göstereceğiz buna bakmalıyız. Şikayet etmiyorum ama anlamıyorum. Neden Trabzonspor pazar oynuyor da biz oynamıyoruz. İkimiz de Türk takımıyız. Bu ülke duygusal bir ülke, büyük maçlardan sonra toparlanamıyoruz. Derbi sonraları savaştan çıkmış gibi oluyoruz. Hem 30 oyuncuya sahip olup hem de her antrenmanda takım enerjisini üst düzeyde tutamazsınız. Bir seçim yapmanız gerekir. İkisini de elde edemezsiniz. Biz Manchester City değiliz. Oyuncuları sadece paralarını vererek mutlu edebiliriz. Oynamadan da onları mutlu edemeyiz. Mutlu gibi davranırlar" açıklamasında bulundu.

"SERDAR İLK SEÇİMİMİZDİ"

Başarılı teknik adam, "Serdar çok iyi bir oyuncu" diyerek, futbolcu hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Serdar geçen sezon ilk seçimimizdi. Sezona da iyi başlamıştı. Çok iyi bir oyuncu. Duygusal ve dürüst bir insan. Öz eleştirisini yapan, sürekli düşünen bir insan. Geçen sezon Bursa maçını hatırlıyorum. Harika oynamıştı. Sonra Galatasaray maçı geldi. Bruma ile bir pozisyonu vardı. Faul de verilebilirdi. Bence o pozisyonda ev sahibi lehine verilir. Ancak devam edildi ve gol oldu. Sonrasında o günden başlayan bir süreç kötü gidince kendini sorumlu tuttu. Serdar harika bir insan. Bizim oyuncumuz. Tabii ki onunla konuşacağız. İyi çalışıyor. Konuşup her şeyi çözeceğiz. Feyenoord maçında iyi oynamıştı. İkinci maçta sakattı. Arsenal maçında bu sakatlıktan dolayı farklı planlar denedik. Serdar'ın kaç maç oynayacağını söyleyemem. Belki 2 oynar. Belki 30 oynar. Bu hiçbir oyuncu için kesin değil. Biz her şeyi gözlemliyoruz."

"GEÇEN SENE GALATASARAY'LA BİRLİKTE LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI HALİNE GELDİK"

Oyun oynayışlarıyla ilgili olarak ise Slaven Bilic, "Savunmaya çalışırsınız golü satın alırsınız. Geçen sezon ofansif olarak iyi oynadık. Takım savunmasına çalıştık. Hücum için de çalıştık. Galatasaray'la birlikte ligin en az gol yiyen takımı haline geldik. Hücumda ne yapalım? Topu ayağında en çok tutan takım olduk. Golü kimle atalım? Hugo Almeida gol rekorunu kırdı ancak başka bir isim yoktu. Bu sene Dembba Ba, Mustafa, Cenk var. Bu üçünü de golcü olarak sayıyorum. Biri 20+ atar. Hiçbiri kariyerlerinde 20 üstü gol atmadı. Hepsinden beklentim büyük. Farklı pozisyonlardaki oyunculardan da beklentim var. Çünkü günün sonunda tamamiyle golle ilgilenirsiniz. Sivas maçını hatırlatırım. %60'la kaşrı alandayız. Bir türlü gol atamadık. Bir çok maçı Arsenal maçı gibi oynamayacağız. Biz önce hücum edeceğiz. 2 türlü oyun var. Boş alana hücum edersiniz. ya da çok adamla hücum edersiniz. Bu çok zordur. Topu kaybettiğiniz an rakip size zarar verebilir. Biz bu şekilde daha çok oynayacağız" diye konuştu.

"SOSA UMARIM DAHA FAZLASINI BİZİM İÇİN YAPAR"

Slaven Bilic, yeni transfer Sosa ile ilgili olarak da, "Sosa'nın oynayabileceği 3 pozisyon var. Sihirbazlık yapmayacağım. Forvetin arkası sağı ve solu. Listemizde olan bir oyuncuydu. Ancak o listede yalnız değildi. Metalist satmak zorunda olmasa oyuncu satmaz. Ukrayna'daki savaş nedeniyle mümkün oldu. Milli Takım kaptanı Srna'yı aradım. Diğer referanslarımdan bilgiler aldım. Çok çalışıyor. Şutları ve duran topları harika. Çok gol atmıyor ama umarım daha fazlasını bizim için atar. Ceza alanına girmek için zamanlamasını iyi kullanırsa golleri artabilir. Bu 3 pozisyonda oynamasını istememizin nedeni bu şekilde oyuncularımız var. Oğuzhan, Olcay, Gökhan gibi. Bunlardan bir karma yapabiliriz. Oyunumuzun seviyesini artıracaktır. Şu anda hazır değil ama fit görünüyor. Her halükarda fit görünen bir oyuncu. Özgüveni yüksek. Testler yaptığımızda en iyi oyuncular arasındaydı. Koşu testinde oldukça iyi ancak maç pratiğinde düşük. Saha farklıdır. Ama her gün daha iyi hale geliyor ve inşallah Rize maçına hazır hale gelir. Aceleci değiliz. Bizim kurtarıcımız değil. Herhangi bir oyuncu gibi forma için mücadele etmeli. O da bunun bilincinde" değerlendirmesini yaptı.

"DURUMA BAĞLI OLARAK BÜTÜN SİSTEMLERİ KULLANACAĞIZ"

Oyun sistemini de anlatan başarılı teknik adam, "Beşiktaş'ın dizilişleriyle ilgili seçenekler önümüzde. Duruma bağlı olarak bütün sistemleri kullanacağız. Sistemler maç içerisinde ölüyor. Sistemi sadece takım savunurken ve başlama vuruşunda verebilirsiniz. Sonrasında sistemler ölüyor. Özellikle Almanlar bu konuda oldukça başarılı. Önemli olan felsefeniz ve bunu ne kadar başarılı uyguladığınız. Geçen sezon bazı maçlarda 4-2-3-1 oynadık. Almeida, Fernandes, Mustafa gibi oyuncularımız vardı. Benim favori sistemim 4-4-2. Bu sistemde her şey çok basit. Türkiye'yi burada 3-0 yendiğimiz maçta İvic ve Mandzukic sürekli koşu yaptı. Eğer koşmazsanız bir şekilde topu ileri çıkarın ve bir şekilde gol gelir. Mersin maçında da bunu söyledim. Topu ileri vurun. Bir şekilde gol atarız. Mersin Stadı için çok üzüldüm. Bizim oyuncumuz sakatlandı. Onların oyuncusu sakatlandı. Biz haftaya orda oynamayacağız ama Rıza hocanın takımı 2 haftada bir orda oynayacak. Stadyum çok güzel ama o zemin oraya yakışmıyor" dedi.

"DEMBA BA, HERHANGİ BİR OYUNCU SAKATLANDIĞI GİBİ SAKATLANDI"

Demba Ba'nın sağlık durumu ile ilgili de bilgi veren Bilic, "Demba Ba'nın sakatlığı ile ilgili dedikodular var. Demba Ba, herhangi bir oyuncu sakatlandığı gibi sakatlandı. Birkaç gün içinde antrenmanlara başlayacak. Şu anda ne zaman hazır olacağını bilmiyorum. Umarım önemli maçlarımıza yetişir. Bu star oyuncular takıma olumsuz etki yapabilirler. Ama Demba Ba 2 yıldır burada gibi davranıyor. Bütün üst düzey starlarla oynamanın zorluğu. Her hafta gol atmak zorundalar. Ronaldo ve Messi 2 hafta gol atmadığı zaman eleştiriler yağıyor. Bizim Demba Ba'dan isteğimiz bu değil. Biz onun yükünü hafifleteceğiz. O da baskı altında. Bu baskıyı olumluya çevirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

"KARAR ALMAK, FİKİR VERMEKTEN ZORDUR"

Bilic, 3 büyük takımın teknik adamlarıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Fenerbahçe'nin hocası yeni değil. Pozisyonu yeni sadece. Ersun Yanal ile çalışıyordu. Artık takımın başında. İşi kolay değil. Karar almak, fikir vermekten zordur. Galatasaray'ın başında Prandelli var. Çok saygı duyduğum bir insan. Kendisine hayranım. Ona karşı Euro 2012'de oynamıştım. İtalya'yla 1-1 kalmıştık. İlk kez ülkesinden ayrıldı. Halilhodzic de çok deneyimli bir hoca. İyi bir takımı var. Kendi oyuncularına sahip olmak oldukça iyidir. Şampiyonluk için 4 aday var. Her maç zor olacak. İçerde ve dışarda zorlu maçlar olacak. Kasımpaşa da yine zirveyi zorlayacaktır. Bursa'nın iyi bir teknik direktörü var. Karabük'ü ve hocasını beğeniyorum."

"ZOR MAÇLAR OLACAK AMA KORKMUYORUZ"

Türkiye'de ve Avrupa'da hep yukarısı için mücadele edeceklerini ifade eden Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, "Türkiye Ligi artık 3-4 takım arasında geçmiyor. Çok gelişti artık takımlar. Savunmada ya da önde çok iyi organize oluyorlar. Her takımda Afrikalı bir oyuncu var. Sivasspor da iyi durumda. Kadrolarını korudular. Şampiyonluk için beklentim şu; yarışa aday takımlar var. Bunun haricinde büyük bir sonuç beklemiyorum. Tahmin söylemek kolay. Şampiyonluk bizim planımız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu bizim hayalimiz. Tabii ki favori değiliz ama kimse bu umudu bizden alamaz. Avrupa'da da mümkün olduğu kadar ileriye gidebilmek. Türkiye Ligi'ndeki bütün rakiplere saygım var. Avrupa Ligi'ndeki takımlar gibi. Deplasman maçları zor olacak. Grupta kolay takımlar çekemezsiniz. Biri Yunanistan'a biri Belgrad'a. Diğeri de en uzağa, Londra'ya. Beldrad'ı çok iyi biliyorum. Yunan ekibini de çok iyi biliyorum. Kulübün sahibi zengin. Birçok Arjantinli oyuncuları var. Zor maçlar olacak ama korkmuyoruz. Saygı duyuyoruz" dedi.

"ALTYAPIMIZ İYİ DURUMDA OLMAK ZORUNDA"

Altyapıyı geliştirmeleri gerektiğini aktaran Bilic, "Barcelona'ya bakalım. Messi dahil 7 oyuncu alt yapıdan. Manchester United'a bakalım. Neville kardeşler, Scholes. Bunların üzerine eklenen isimler ve başarı kaçınılmaz. Beşiktaş'ın beklentileri yüksektir. Ama altyapımız iyi durumda olmak zorunda. Emrah Bayraktar çok iyi çalışıyor. Muhammed Demir'le ilgili konuşmak istiyorum. 95 doğumlu bir oyuncu. Geçen sezon iyi başlamıştı. Ona şunu dedim; 'Antep'e git. 1 sezon oyna ve gelecek yaz karşıma gel ve ben buradayım' de. Ondan çok iyisi yok dünyada. Çalışıp başarması gerek. Musa Muhammed bir kaç ay sonra 18 yaşına girecek. Sonrasında bizimle çalışmalara başlayacak. Durumuna bakacağız" ifadesinde bulundu.

"BEŞİKTAŞ'TAKİ GELECEĞİM DE SONUÇLARA BAĞLI"

Beşiktaş'ta olmayı sevdiğini söyleyen Hırvat teknik adam, "Kazandığın son maç kadar iyisindir. Beşiktaş'taki geleceğim de sonuçlara bağlı. David Moyes çok güvenli bir alandaydı. Fatih Terim örneği var. Bu iş size bunu getiriyor. Bütün gün evde oturup dua edemezsiniz. Yeni bir yönetimimiz var. Finalsal durumumuzla elimizden geleni yapıyoruz. Stadyum bittiğinde finansal olarak iyiye gideceğiz. Tabii ki de kendi oyuncularınızı çıkarmak zorundasınız. Ferguson Beckham'ı altyapıdan olduğu için oynatmadı. Ferguson, genç Beckham'da farklı bir şeyler gördü. Bizim de genç oyunculardan beklentimiz ve umudumuz bu" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Slaven Bilic Demba Ba Beşiktaş Spor Haberler

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title