Haberler

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

BDP'de, Genel Başkan Yardımcısı Mutlu başkanlığındaki heyet siyasi parti temsilcilerini ağırladı Genel Başkan Yardımcısı Mutlu: "Biz, demokratikleşme paketine, 'paket' diyemedik ama en azı...

Barış ve Demokrasi Partisini (BDP), partiler arası bayramlaşma kapsamında sırasıyla CHP, AK Parti, DSP, Saadet Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile HAK-PAR ziyaret etti.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu ve Parti Meclisi Üyesi Şirin Altay, parti genel merkezine bayramlaşmaya gelen siyasi parti temsilcilerini ağırladı.

CHP heyetine başkanlık eden Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, siyasi partilerin sadece bayramlarda değil, bayram dışında da daha sık bir araya gelebilmesi gerektiğini söyledi.

Halkın Parlamento'da, derin bir çekişme yerine kendi sorunlarını çözebilecek siyasi partilerin zaman zaman bir araya gelmesini istediğini savunan Halıcı, "Bayramlar siyasi partilerin bir araya gelmesine vesile oluyor. Yaşanan bu tablonun yıl içinde de devam etmesini temenni ediyoruz" dedi.

Mutlu da daha barışçıl, daha demokratik ortamların yaşanacağı bir bayramın, herkesin temennisi olduğunu ifade etti.

Çözüm ve diyaloğun harekete geçtiği bir sürecin yaşandığını ama bu süreçte eksikliklerin ve problemlerin de olduğunu ileri süren Mutlu, "Biz, demokratikleşme paketine, 'paket' diyemedik ama en azından pozitif bir ortamın olduğunu, tartışma ortamının olduğunu, bu zeminin bile daha önemli olduğunu biliyoruz. Çünkü daha kötü daha çatışmalı süreçlerinden gelindi bu aşamaya" diye konuştu.

"Tam demokrasinin, eşitliğin, adaletin yaşanacağı bir Türkiye hepimizin ideali olmalı. Bu uğurda hepimiz mücadele ediyoruz. Bundan sonraki bayramlarda herkesin kendini mutlu edeceği bir ortamın mücadelesini veriyoruz" ifadelerini kullandı.

-AK Parti heyeti BDP'de

CHP'nin ardından BDP Genel Merkezi'ne AK Parti heyeti geldi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Mutlu, bu görüşmede de, ülkedeki sorunların çözümü için herkesin mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi.

Bugünlere kolay gelinmediğini, yaşanan ortamın kalıcı hale getirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Mutlu, Nusaybin'de yapılması planlanan duvarın kendilerini kaygılandırdığını, duvarın iki tarafından kalacak insanların akraba olduğunu söyledi.

Mutlu, demokratikleşme paketinin hazırlanış sürecinde Türkiye'deki tüm kesimlerin görüş ve önerileri alınmasının daha demokratik olacağını düşündüklerini kaydetti.

Ankara Milletvekili Emrullah İşler de Aleviler için ayrı bir paket üzerinde çalıştıklarını aktararak, Türkiye'deki en büyük eksikliğin uzlaşı kültürünün gelişmemesi olduğunu belirtti.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun iki yıldır çalıştığını ama partilerin sadece 60 madde üzerinde anlaştığını hatırlata İşler, şöyle devam etti:

"Biz gene bir demokratikleşme paketi açıklayalım desek bir uzlaşma sağlayabileceğimizi kesinlikle sanmıyorum. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in tüm çabalarına rağmen, yeni anayasa hala tamamlanamadı. Hatta bazı partiler bu konuda kendi içinde bile anlaşamıyor. Biz istiyoruz ki bu coğrafyada herkes kendi rahat ifade edebilsin. Ret ve inkar politikalarına son verdik. Telaffuz edilemeyen hususlar çok rahat ifade ediliyor. Artık Kürtçe okullarda seçmeli ders olarak okutuluyor. Son pakette özel okullarda Kürtçe eğitimin verilmesinin önü açıldı."

Paket hazırlanırken Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin korunmasını da dikkat ettiklerini anlatan İşler, demokratikleşme sürecinin sonlanmadığına dikati çekti.

Ortadoğu'da çözümün demokrasiden insan haklarından, serbestlikten ve hürriyetlerden geçtiğini düşündüklerini, bu doğrultuda adımlar attıklarını vurgulayan İşler, şöyle konuştu:

"10 yıl boyunca çeşitli adımlar atıldı. Son olarak demokratikleşme paketi açıklandı. Bu son olmayacak. Demokrasi standardını, iktidarı ve muhalefetiyle ileri demokrasiler seviyesine yükselmemiz lazım. Bu konuda ümitvarız. Türkiye Ortadoğu coğrafyasında sorunlarını demokrasiyle çözen ve bu şekilde örnek olan bir ülke konumunda. Bundan dolayı, bölge ülkelerinin halkları Türkiye'ye imreniyorlar. Sorunlar aşamalı olarak çözülüyor, son açıklanan paketteki konulardan bazıları bir iki sene önce dile getirilemiyordu. Kronikleşmiş sorunlar toplum hazır hala geldikten sonra suhuletle çözülüyor."

-DSP, Saadet, HAK-PAR ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi heyetleri BDP'de

BDP'yi daha sonra sırasıyla, DSP, Saadet Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve HAK-PAR heyetleri ziyaret etti.

BDP ile HAK-PAR heyetleri ziyaret sırasında Kürtçe konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah İşler Yüksel Mutlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title