Haberler

Siyasette Bir İlk!

Güncelleme:

Mahkeme Saadet Partisi'nin Yönetimini Kayyuma Devretti.

Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, 11 Temmuz'da yapılan Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi'nde usulsüzlük iddiasıyla yapılan itiraz üzerine yönetimin kayyuma devredilmesine karar verdi. Mahkeme, Olağanüstü Kongre çağrısını yapmak üzere Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ı görevlendirdi.

Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, 11 Temmuz'da Numan Kurtulmuş'un Genel Başkan seçildiği yapılan Olağanüstü Kongre'de usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yapılan itirazı karara bağladı.

Usulsüzlük iddiasıyla yapılan itirazı karara bağladı. Parti yönetiminin kayyuma devredilmesine karar veren mahkeme, Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere görevlendirilmesine karar verdiği 3 üyenin, açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program tadil komisyonları teşekkülü, tüzük ve program tadil komisyonlarının raporlarının okunması, Genel Başkan, Genel İdare Kurulu asıl ve yedek üyelerinin, Yüksek Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gündemi ile Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi'ni çağırmakla görevlendirilmelerine karar verdi

SP eski Genel Başkan yardımcılarından Mehmet Bekaroğlu SP yönetiminin kayyuma devredilmesinin ardından şöyle konuştu:

"Numan Kurtulmuş'la Hoca ve ekibin arasında öyle şeyler oldu ki. Bundan sonra herhalde beraber yola devam etmek pek mümkün olamayacak.

Sayın Kurtulmuş sanırım bundan soran kayyum eliyle yapılacak kongrede aday olmayacak diye düşünüyorum.

Hoca ne yapmak istiyor anlamakta zorlanıyorum. İlk seçimlerde çok rahat barajı geçecek bir parti konumunda olan bir partiyi neden sabote ediyorlar, kimlere hizmet ediyorlar, başka güçlere mi hizmet ediyorlar anlayamıyorum. Numan Kurtulmuş yola başka bir şekilde devam eder mi onu da bilemiyorum. Birkaç hafta içinde kongre toplanacak. Bu imzaları verenler gider kendi başlarına kongre yaparlar."

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, parti, kararın temyiz edilmesi için mahkemeye gidecek.

Malkoç, partinin kayyuma devriyle ilgili açıklama yapacak

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, partinin mahkeme kararıyla kayyuma devri konusunda açıklama yapacak. Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un yardımcılığını yürüten Malkoç, Necmettin Erbakan taraftarlarının mahkeme kararıyla kurultay kararı aldırmaları ile bundan sonraki süreçte Kurtulmuş ve ekibinin alacağı tavrını saat 15.30'da yapacağı basın toplantısında kamuoyu ile paylaşacak.

"Erbakan Partinin Önünü Kesiyor"

Gazeteci Nazlı Ilıcak da yaptığı değerlendirmede, "Erbakan'ın tavrını tasdik etmek mümkün değil. Erbakan'ın partide vesayeti devam ettirmeye çalışması partinin önünü kesmekten başka işe yaramaz. Eğer Erbakan bir tavır koysa, 'bırakalım' dese, bence bu gelişmeler ortaya çıkmazdı. Erbakan'a rağmen gelişmeler oluyor diyemem. Bölünme olursa büyük parça Kurtulmuş'tan yana tavır alır. Esas istikbal vaat eden bölüm Kurtulmuş'la hareket eden kişilerdir" dedi.

Saadet Partisi(SP)'nin Olağanüstü Kongresi'nde Necmettin Erbakan ile Numan Kurtulmuş arasında yaşanan "liste" krizinin ardından parti yönetimi Erbakan taraft

Kaynak: Politika

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title