Haberler

Sivrisineğe Aman Yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaz Aylarıyla Birlikte Sivrisinekle Mücadeleyi Arttırdı.

170 kişiden oluşan yaz ekibi, 10'ar günlük periyodlarla sivrisinek üreme alanlarını ilaçlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sineksiz yaz için yıl boyunca sürdürdüğü mücadeleye hız verdi. 2010 yılı bütçesinde haşere ile mücadele çalışmalarına 8 milyon TL kaynak ayrıldığını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, insan ve çevre sağlığının korunmasına büyük önem verdiklerini kaydettiler. Kış aylarında ağırlıklı olarak sulak alanlar ile kapalı alanlarda ilaçlama yapıldığını belirten yetkililer, "Isınan havalarla birlikte, mücadeleyi açık alanlar ve sulak bölgeler üzerinde yoğunlaştırdık. İzmirlilerden gelen şikayetleri de göz önüne alarak, ekiplerimiz 12 bölgede çalışmalarını sürdürüyorlar. Belediyemiz bünyesindeki 70 kişiye, yaz aylarında 100 işçi daha takviye ettik. Böylece 170 kişiden oluşan ekibimiz, 10'ar günlük peridoylarda belirlenen üreme alanlarını ilaçlamaya başladı" bilgisini verdi

Sivrisinek mücadelesinde önemli olan noktanın larva dönemindeki ilaçlama olduğunu ifade eden yetkililer, "Sinek, ergin hale gelip uçtuktan sonra mücadele zorlaşıyor. Sineği kaynağında bulup ilaçlamak daha verimli ve yüzde yüz sonuç verir. Bu yüzden, kentin tamamında 12 ay süresince üreme alanlarını kontrol altında tutuyoruz. Temiz sularda, hedef canlı dışındaki canlılara zarar vermeyen Dünya Sağlık Örgütü'nden onaylı ve Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı larvasitler kullanıyoruz" diye konuştular.

Havadan ilaçlama

Yaz aylarında günde ortalama 100-150 arasında şikayet aldıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, şikayetlerin tamamının 24 saat içinde değerlendirildiğini kaydetti.

Haşere ile mücadele çalışmalarını havadan da destekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu ay içinde helikopter ile ilaçlama yapmaya da başlayacak. Gerenköy, Bağarası, Maltepe, Menemen, Ulukent, Sasalı, Foça, Balatçık, Seyrek ve Kaklıç'taki tahliye kanalları, Sazlıgöl, Selçuk bölgesindeki göletler ile bataklık alanlar, Küçük Menderes Nehri'ne bağlı tahliye kanallarındaki sivrisinek üreme alanları havadan ilaçlanacak.

İlçelere destek

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sinek ve sivrisinekle mücadele konusunda sınırlarına bağlı olan belediyelere destek olmayı da sürdürüyor. İlçelere haşereyle mücadele konusunda teknik ve uygulamalı eğitimler veren, ilaç ve ekipman temin eden Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Seferihisar, Menemen, Menderes, Foça ve Urla'da bölge ekipleriyle ilaçlama yapıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, karasinek, sivrisinek ve fareye yönelik rutin ilaçlamaların yanı sıra kene, pire, hamamböceği, akrep gibi haşerelere karşı da gelen şikayetleri de değerlendiriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title