Haberler

Sivriseneğe Balıklı Mücadele

ANTALYA (İHA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sivrisinekle mücadele kapsamında, sivrisinek yatağı olan havuz, kuyu ve sarnıçlara, larva yiyen balık bıraktı.

ANTALYA (İHA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sivrisinekle mücadele kapsamında, sivrisinek yatağı olan havuz, kuyu ve sarnıçlara, larva yiyen balık bıraktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 150 personel ve 22 ilaçlama aracıyla (ULV) Alanya'da sinekle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kış aylarında larva mücadelesi yapan ekipler, yazın da sinek yuvalarını tek tek tespit ederek kimyasal ve biyolojik mücadele çalışması yapıyor. Akdeniz Üniversitesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri ile ortak çalışmalar yapılarak sinek ve haşerelerle etkin bir mücadele ortaya konuluyor.

Sivrisinek larvası yiyen balıklardan bırakılıyor

Sivrisinekle mücadele kapsamında 102 mahallede birçok tarımsal havuza, kuyulara ve sarnıçlara sivrisinek larvası yiyen balıklardan bırakılıyor. Özellikle Alanya Kalesi'nde endemik bitki, böcek ve kelebek türlerinin bulunması nedeniyle burada kimyasal mücadele yerine biyolojik mücadele yapılıyor. Kale bölgesinde onlarca sarnıca bu balıklardan salınarak hem bölgedeki endemik türler korunuyor hem de sivrisinekle verimli ve etkin şekilde mücadele yapılıyor.

Sinekle mücadele her yerde yapılıyor

Alanya'da sahil bandı boyunca ıslah edilmiş veya edilmemiş tüm dereleri kontrol eden Büyükşehir ekipleri, tespit edilen larva kaynaklarına, drenaj hattı bağlantılarına hem larvasit hem de sıcak termal sisleme uygulaması yapıyor. Aynı uygulama merkez mahallelerde bina altlarındaki su dolu bölümler, kullanılmayan havuzlar, göletler, eski fosseptik çukurları, drenaj ve kanalizasyon hatları, sahil bandındaki kayalıklar, mağaralar ve diğer sinek üreme kaynaklarında da belirli periyotlarla gerçekleştiriliyor.

Kırsal alanlarda etkin mücadele

Kırsaldaki 68 mahalle ve vatandaşların yoğun olarak gittiği yerlerde de belirli periyotlarla sinekle mücadele ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Evlerin fosseptik çukurları, havuzlar, kuyular, su dolu bidon ve kovalar, sarnıçlar, besihaneler, derelerde gölet oluşturan yerler ve bataklıklarda larvasit uygulaması, tabletleme ve sıcak termal sisleme uygulaması yapılıyor. Ayrıca besihaneler ile hayvan barınaklarında pire ve diğer haşerelerle mücadele de etkin bir şekilde sürdürülüyor.

Atık lastikler toplanıyor

Gelişigüzel çevreye atılan ve sivrisineklerin üremesi için en uygun ortamı oluşturan içi su dolu araba lastikleri de Alanya merkez başta olmak üzere tüm mahallelerde tespit edilerek toplanıyor. Bugüne kadar 16 TIR dolusu atık lastik geri dönüşüm fabrikalarına gönderildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "Sinekle mücadele konusunda 2 yılda önemli mesafeler aldık. Ekiplerimiz Alanya'nın dört bir yanını karış karış geziyor. Hem tespit edilen yerlerde hem de vatandaşlarımızın ihbar ettiği noktalarda etkin bir mücadele ortaya konuyor" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title