Haberler

"Sivil İrade Herşeye Muktedirdir, Demokratik Olmak Kaydıyla"

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, "Sivil İrade Darbe Yapmaz, Seçim Yapar" Sözüne Yanıt Verdi.

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, "Sivil irade darbe yapmaz, seçim yapar" sözüne yanıt verdi. Hamzaçebi, "28 Şubat, 27 Nisan e-muhtırası gündeme gelince Sayın Başbakan ortada yok. Sayın Meclis Başkanı ortada yok. 3 komutan hukuksuz bir şekilde görevden alınınca hemen "bu sivil iradedir'. Sivil irade her şeye muktedirdir, demokratik olmak kaydıyla" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. TBMM Başkanı'nın üç komutanın açığa alınmasına ilişkin söylediği, "Sivil irade darbe yapmaz, seçim yapar" sözüne de Hamzaçebi, "Şöyle bir yanlış var; asker üzerinden yapılan her işlem demokratikleşme olarak sunuluyor" dedi.

-"HUKUKSUZ BİR BİÇİMDE GÖREVDEN ALINDILAR"-

Hukuksuz bir şekilde üç komutanın görevden alındığına dikkat çeken CHP'li Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Askerler de görevden alınabilir. Ama görevden almanın gerekçeleri olarak ortaya konulan gerekçeler gerekçe değildir. Bir hukuki temelden yoksundur bunlar. Balyoz davasında bu kişiler var. "Bu kişiler darbe düşünmüşler. O nedenle görevlerinde kalmaları sakıncalıdır' diyor. Peki Balyoz iddianamesi 6 Temmuz'da savcılığa sunuldu."

-"HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKEN TERFİ ETTİRMEK"-

Yüksek Askeri Şura'nın terfi ettirmediği komutanların idari yargıya gittiğini hatırlatan Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne gittiler. Mahkeme, görevden alınan üç komutan ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Hükümetin yapması gereken üç komutanı terfi ettirmektir. Hukuk devleti bunu gerektirir. Hükümet ne yaptı, siz Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne giderseniz ben de sizi görevden alırım dedi. Bunun demokratikleşme ile sivilleşme hiç alakası yoktur. AKP darbenin ürünü olan bir partidir."

Türkiye'nin demokrasiye değil, totalitarizme doğru gittiğini iddia eden Hamzaçebi, "Bu seçimde Türk halkı AKP'ye ders verecektir" dedi.(ANKA/DEVAM)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title