Haberler

'Sivil Diktatörya Bizimle Son Buldu'

Başbakan Erdoğan, 'Bu Ülkede Sivilleşmenin Mücadelesini Veriyoruz ve Sivil Diktatörya Bizimle Bu Ülkede Son Buldu' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz bu ülkede sivilleşmenin mücadelesini veriyoruz ve sivil diktatörya bizimle bu ülkede son buldu'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Bozüyük-Mekece-Adapazarı Bölünmüş Devlet Yolu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, bölünmüş yolu hizmete açarak, ''ölüm virajları'' adıyla kötü şöhret kazanmış bu yolun adeta kaderini değiştirdiklerini söyledi.

Erdoğan, 7 yılda 23 katrilyon Türk Lirası yatırım yaparak, 11 bin 400 kilometre yeni bölünmüş yol inşa ettiklerini belirterek, ''79 senede 6 bin kilometre yol yaptılar, bu ülkede biz 7 senede 11 bin kilometre yol yaptık'' dedi.

Bu töreni veren, vermeyen, bu heyecanı paylaşan, paylaşmayan medya kuruluşları bulunduğunu söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Dün Elmadağ rampalarının açılışını yaptık. 5 televizyon kanalı verdi. Diğerleri veremediler. Diğerleri neyi veriyor, bir yerde ufak olumsuzluk yakalasın onu versin. 'Şok, şok, şok' onu versin. Sizin bu ülkede yapılan hayırlı işleri paylaşmak diye bir heyecanınız yok mu? Şu anda bu heyecanı bizimle paylaşıp televizyon başında bizi izleyenlere sesleniyorum. Bu yollar 10 yıl önce ne idi, bugün ne? Buralardan, bu ölüm rampalarından nasıl geçiyorduk? Ama şimdi huzurla, güvenle geçeceksiniz. Geçmişteki sıkıntıları yaşamadan geçeceksiniz. Bütün bunları biz hangi düşünceyle yaptık. Bizim size aşkımız var biz dertliyiz.''

Erdoğan, açılan yolun 3 gidiş, 3 geliş olduğunu, bu işlerin lafla değil, icraatla yapıldığını belirterek, ''Şu anda bölünmüş yol uzunluğunu hamdolsun 17 bin 500 kilometreye ulaştırdık'' dedi.

-''BİZ GÖRMELERİNİ DE İSTİYORUZ''-

Tören alanındakilerin, ''Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin'' şeklinde slogan atmaları üzerine Erdoğan, ''Biz sadece dinlemelerini istemiyoruz, görmelerini de istiyoruz. Er veya geç bu yollardan geçecekler geçtikleri zaman da şunu bilesiniz ki gözleri olduğu halde bunları göremeyecekler ve ne diyecekler biliyor musunuz, 'bunu zaten biz yapmıştık' diyecekler bunları diyorlar da onun için. Biz bunlara alıştık. Aslolan sizsiniz, millet. Sizin ne diyeceğiniz önemli'' diye konuştu.

-''İSTİSMARINA FIRSAT VEREMEYİZ''-

''Milletimize efendiliğe değil, köle olmaya geldik'' dediklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ancak şunu da söylemek zorundayım. Biz milletimizin hizmetkarıyız derken, milletimize köleyiz derken ama hiçbir zaman da bunun istismarına da fırsat veremeyiz. Bunu da açıkça söylüyorum. Bazıları da bunu istismar etmek istiyorlar. Onlara da fırsat veremeyiz. İşte son olarak Ankara'daki TEKEL işçileri meselesi televizyonların pişire pişire halkımıza ajitasyonla sundukları konu. Sürekli olarak bizi oradaki kardeşlerimizle karşı karşıya getirmek, oradan yastık yorgan vesaireyle sağa, sola taşımak getirmek... Ondan sonra bir de 'biz genel grevle hükümeti deviririz' diyecek kadar ileri giden bir mantık. Bunlarla ilgili yasal mücadeleleri de vereceğiz. O ayrı mesele de ama şunu söylüyorum: Bir hükümeti sendikalar getirmez, hükümeti millet getirir, millet götürür. Kimse bunun dışında kendinde yetki bulmasın, kimse... Biz bu ülkede sivilleşmenin mücadelesini veriyoruz ve sivil diktatörya bizimle bu ülkede son buldu. Diğer diktanın da son bulduğu gibi mafyası, çeteler hepsi bizimle son buldu. Hepsi sükun etmeye başladı. Dedik ya yola çıkarken yokluk, yolsuzluk yasaklar, bütün bunlarla mücadele dedik.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title