Haberler

Sivaslılar, Yılın Son Gününe Karla Uyandı

'Soğuğun Memleketi' Olarak Bilinmesine Karşın Önceki Yıllara Oranla Bu Yıl Kış Mevsiminin İlk Ayını Ilıman Bir Şekilde Geçiren Sivas'ta, Yılın Son Günü Kar Yağışı Etkili Oldu

'Soğuğun memleketi' olarak bilinmesine karşın önceki yıllara oranla bu yıl kış mevsiminin ilk ayını ılıman bir şekilde geçiren Sivas'ta, yılın son günü kar yağışı etkili oldu.

Bu yıl en son 18 gün önce kar yağışının olduğu Sivas'ta yaşayan vatandaşlar, yılın son gününe de karla uyandı. Kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde zemini kaplarken, şehir merkezinde ise yağış zemini fazla tutmadı. Kar yağışı ile birlikte park ve bahçeler boş kaldı. Sivas Belediyesi Sosyal Tesislerinin sıcak günlerde kalabalık olan üstü açık bölümü, kar yağışının ardından adeta sessizliğe büründü. Cumhuriyet Meydanındaki Selçuklu Parkı'nda bulunan güller, çevresindeki tarihi eserler ve karla birlikte güzel bir manzara oluşturdu.

Kar yağışının kent merkezine oranla yüksek kesimlerde daha etkili olduğu belirtildi. Kar yağışının şu an için şehirler arası yollar ile köy yollarında ulaşımı aksatmadığı, yolların ulaşıma açık olduğu kaydedildi. Sadece tipi ve esinti nedeniyle Divriği-Arapkir yolunun Danişment ayrımının ulaşıma kapalı olduğu ifade edildi.

Bu arada, bölge trafik ekipleri, önceki yıllarda olduğu gibi bu kış mevsiminde de kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle sürekli ulaşıma kapanan Sivas-Malatya karayolunun Yağdonduran mevkisine giden araçlara yönelik Ulaş ilçesi girişinde zincir uygulaması yapıyor. (AHM-İSA-MHD) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title