Haberler

Sivas'ta Tarım ve Hayvancılık Yatırımları

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün tarım ve hayvancılığın gelişmesi, kırsalda göçün önüne geçilmesi ve organik üretimi yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yürüttüğü bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün tarım ve hayvancılığın gelişmesi, kırsalda göçün önüne geçilmesi ve organik üretimi yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yürüttüğü bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün 2015 yılı içerisinde yoğun bir çalışma sergilediğini belirtti.

Bu kapsamda Hafik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği iş birliğinde "Hafik Serbest Sistem Doğal Tavukçuluk Projesi" gerçekleştirildiğini aktaran Ayhan, "Hafik ilçe merkezi ve Dışkapı, Düzyayla, Kabalı ile Çınarlı köylerinde hayata geçirilen proje kapsamında, İl Özel İdaresi bütçesinden 30 metrekarelik kümesler yapıldı. Her bir kümes 150 tavuk kapasitesinde projelendirilirken, yaklaşık 200 bin liralık projenin 100 bin liralık desteğini İl Özel İdaresi karşıladı. Projede yıllık 33 bin lira gelir elde edilmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Ayhan, proje sayesinde tüketicilerin artık doğal yumurta tüketebileceklerini, kırsalda ise göçün önüne bir nebze de olsun geçilebileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle tarımsal sulama alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdik. 65 sulama tesisinin yüzde 90'ını tamamlayıp yaklaşık 4 milyon lira harcadık. Kırsalda nüfusu canlı tutmak, tarımsal altyapıyı güçlendirmek adına önemli projeler hayata geçirdik. Meyvecilik ve sebzeciliği geliştirme, hayvancılığı yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında mikro bazlı işler ortaya koyuyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Salih Ayhan Hafik Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title