Haberler

Sivas'ta 'Latin Dansı' Rüzgarı

Ahmet Ekici - Cumhuriyet Üniversitesi'nde (cü) Öğretim Görevlisi Aytekin Sönmez Tarafından Öğrencilere Ritmik ve Modern Dans Eğitimi Veriliyor

Ahmet Ekici - Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) öğretim görevlisi Aytekin Sönmez tarafından öğrencilere ritmik ve modern dans eğitimi veriliyor. Salsa, tango, cha-cha gibi latin dansları başta olmak üzere birçok dans çeşidini öğrenen üniversite öğrencileri, eğitimlerinde gönüllerince eğleniyor

CÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Aytekin Sönmez, BESYO Spor Salonu'nda üniversite öğrencilerine ritmik ve modern dans eğitimi veriyor. Dans eğitimlerine, BESYO Antrenörlük Bölümü öğrencilerinin yanı sıra seçmeli ders olarak dansı seçen Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü 1. sınıftan 9 kız öğrenci de katılıyor. Sönmez, öğrencilere teorik ve uygulamalı derslerle salsa, tango, cha-cha gibi latin dansları başta olmak üzere birçok dans çeşidini öğretiyor.

Dansı uzmanlık alanı olarak seçen, ritmik ve modern dans eğitimini tüm detaylarıyla alan antrenörlük bölümü öğrencileri, yaptıkları birbirinden güzel danslarla beğeni topluyor. Üniversitede yapılan birçok etkinlikte yetiştirdiği öğrencilerle dans gösterileri sunan öğretim görevlisi Aytekin Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1997 yılından bu yana dans üzerine çalışmaları olduğunu belirtti.

Dans eğitimlerini, BESYO'nun modern dans salonunda verdiklerini ifade eden Sönmez, salonun ışık, ayna ve ses sistemi açısından modern bir görünümde olduğunu söyledi.

BESYO'da antrenörlük bölümü öğrencilerine zorunlu ritmik dans ve seçmeli modern dans dersleri verdiğini anlatan Sönmez, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencilerinin de modern dans eğitimi aldığını, bu eğitimlerde enerjilerini sunan ebelik bölümü öğrencilerinin dansla normal yaşamlarına da renk kattığını ifade etti.

- 'SİVAS'TA LATİN DANSLARINI YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ'-

Dansı ve üniversiteyi tanıtmak adına şovlar hazırladığını belirten Sönmez, üniversitenin 2011 bahar şenlikleri kapsamında ilçeleri de kapsayacak şekilde bir etkinlik gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade ederek, 'Etkinliklerimiz sadece Sivas ve üniversite içerisinde kalıyordu. Projemizi rektörümüze sunduk, üniversitemize bağlı meslek yüksek okullarının bulunduğu ilçelere bir turne düşünüyoruz. Bu etkinlikle hem üniversitemizi tanıtmayı, hem de sosyal ve kültürel bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz, Sivas'ta dansı yaygınlaştırmak. Özellikle Latin danslarını yaygınlaştırmak' diye konuştu.

Dansın çok güzel bir eğlence olduğunu, insanların yaşamına renk ve pozitif enerji kattığını anlatan Sönmez, herkesi dans yapmaya çağırarak, 'Dans salonu, günlük yaşamdaki stresleri atabileceğimiz bir platform. Çünkü burada müzik var, hareketlilik var' dedi.

- EVLENECEK ÇİFTLERE İLK DANSI ÖĞRETECEK-

Öğrencilere salsa, cha-cha, tango, bachata, dirty dans, mucho mambo, lirik dans, hiphop gibi çok çeşitli dansları öğrettiklerini ifade eden Sönmez, yeni evlenen çiftlerin düğünlerinde ilk dansı unutamadıklarını belirterek, evlenecek çiftlere yönelik dans koreografi çalışmalarının olduğunu da sözlerine ekledi.

Dansı uzmanlık alanı olarak seçen Antrenörlük Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sevda Doğan ve 4. sınıf öğrencisi Mahmut Güldaş, öğretmenleri Aytekin Sönmez'in dans konusunda çok profesyonel biri olduğunu, Sönmez'den Latin dansları, hiphop ve benzeri dansları öğrendiklerini, dans konusunda uzmanlaştıklarını belirtti.

Dans eğitimine katılan ebelik bölümü öğrencilerinden Tuğçe Şahin ise 'Dans etmek müthiş bir duygu, bu imkanı sunduğu için dekanımıza da teşekkür ediyorum' dedi. Ebelik bölümü öğrencileri, dansı seçmeli ders olarak seçmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Aytekin Sönmez'e eğitimlerden dolayı teşekkür eden öğrenciler, herkesi dans yapmaya çağırdı.

(AHM-İSA-OSM) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title