Haberler

Sivas'ta Kültür ve Turizm Haftası Kutlamaları Başladı

Sivas’ta 14-22 Nisan arasında kutlanan ‘Kültür ve Turizm’ Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Sivas'ta 14-22 Nisan arasında kutlanan 'Kültür ve Turizm' Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü katıldı. Programda konuşan Vali Alim Barut; "Yıllardır 15 Nisan'da turizm haftaları açılıyor ama turizm olmalı ki turizm tüm yıla yayılmalı sadece güneş, kum, denizden başka hayat tarzlarının da birbirini tanımasına fırsat vermeli. Bu farklı kültür ve hayat tarzlarının aynı payda da toplayan bu yönüyle milletler arasında diyaloğun artmasına katkı sağlayan bir etkinlik olan turizm gelir getirici ve istihdam oluşturucu yönüyle de ülkenin ekonomik yapılanmasında önemli rol oynamaktadır. Oluşturduğu gelir açısından enerjiden sonra ikinci sırada yer alan turizm günümüzde artık üç ayda sınırlandırılmamakta yılın tamamına yayılacak etkinliklerle süre gelmektedir. Ülkemiz zengin tarihiyle bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapan barındırdığı sayısız tarihsel ve kültürel zenginliğin yanı sıra coğrafyası farklı arayış ve beklentilere cevap veren iklim şartları büyük bir turizm potansiyeline sahiptir" dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas'ın turizm potansiyeli olduğunu söyleyerek, "Potansiyelimiz var, bu anlamda çok ciddi adımlar atabiliriz. Kaplıca potansiyeli açısından Balıklı Kaplıca dünyada tek, ancak biz bunu yeteri kadar hem şehrimizin tanıtımına ve turizmine sunmuş değiliz. Sıcak Çermik ile ilgili de çok büyük yatırımlar yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sivas Aşıklar ve Fasıl Heyeti'nin halk oyunları gösterisinin ardından İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Sivas Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title