Haberler

Sivas'ta 'Domuz Gribi' Teşhisiyle Bir Hasta Daha Yoğun Bakımda

Güncelleme:

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yüksek ateş şikayeti ile yoğun bakım servisine yatırılan 31 yaşındaki Dilek K.'nin de H1N1 virüsü taşıdığı saptandı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yüksek ateş şikayeti ile yoğun bakım servisine yatırılan 31 yaşındaki Dilek K.'nin de H1N1 virüsü taşıdığı saptandı. Bunun dışında biri hastane çalışanı 2 kişi daha domuz gribi şüphesiyle tedaviye alındı.

TEDBİRLER ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

Sivas'ta özel güvenlik şirketi sahibi evli ve 3 çocuk sahibi Mustafa Atar'ın tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 'H1N1' virüsünden hayatını kaybetmesinin ardından hastane acil servisinde tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Acil serviste görevli personel maske ve eldivenler ile çalışmaya başladı.

DOĞUM YAPAN YENİ ANNE, DOMUZ GRİBİNE YAKALANDI

Bu arada doğum için 13 Şubat günü hastanenin kadın doğum polikliniğine başvuran Dilek K. sezaryenle bir bebek dünyaya getirdi. Ancak doğumdan sonra ateşi yükselen Dilek K. anastezi yoğun bakım servisine yatırılarak tedavi altına alındı. 19 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Dilek K.'nin de domuz gribine yakalandığı öğrenildi. Dilek K.'den alınan kan örnekleri Ankara'ya gönderilerek incelendi.

Yapılan tetkiklerde Dilek K.'nin kamuoyunda 'domuz gribi' olarak bilinen H1N1 virüsüne yakalandığı açıklandı. Hastanede tedavisi devam eden Dilek K.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

2 KİŞİ ŞÜPHELİ

Bu arada önceki gün domuz gribi sonucu yaşamını yitiren Mustafa Atar'dan hastaneye başvurduğunda kan alan laboratuvar görevlisi G.A. ile Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi M.S.U.'da domuz gribi şüphesi ile enfeksiyon hastalıkları servisine yatırılarak tedaviye alındı. Tedavi altına alınan bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, alınan kan örneklerinin incelenmesi için Ankara'ya gönderildiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

CAN DERSİMLİ:

İNSAN YAKANLARA BİŞEY OLMAZ.

8
23
yanıtYanıtla
ders olsunm@m.m:

yananlar insanlik sucu islemisti

yanıt4
yanıt12
1919:

Ulan hırt, bir anne ve bebeği söz konusu, sen neyin peşindesin.

yanıt11
yanıt2
aydın:

Hak ediyorsan sende gel yaparsın

yanıt0
yanıt0
palamobilWeb@haberler.com:

Yakin gitsin sivasta insan yakmak kolay

6
18
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

SİVAS ADAM YAKANLARIN DİYARI VE HEP ÖYLE KALACAK.

10
14
yanıtYanıtla
selçukm@m.m:

Yakarız biz yine olsun yine yakarız

yanıt5
yanıt8
Canerm@m.m:

Tuncelili degilmisin hertürlü pisliğin çıktı yer....Sen büyük ihtimalle ermenisin o belli...böyle konuşman gayet normal...o dönem hedefteki ismin oğlu şimdi terörist partisinden aday...sivasli memleketini seven onurlu gururlu ve yürekli insanların memleketi dir.gel sivas ada insanlık öğren...benim burda alevi ve ermeni arkadaşlarım var o kadar iyi insanlar ki anlatamam...biz burda kardesse çok mutluyuz..sizin cekemediginiz bu...

yanıt3
yanıt2
Canerm@m.m:

Yukardaki habere bak senin yazdığın yoruma bak...ışte ülkeyi sizin gibiler vatan hainleri karistiyor...acaba bu hastalığın pençesinde sen olsaydın böyle bir yorum yaparmiydin....

yanıt2
yanıt1
xmen:

CAN DERSİMLİ seni bi yakarım kii. . . . . daha bişey olmaz sana.

12
8
yanıtYanıtla
Canerm@m.m:

Yukardaki habere bak senin yazdığın yoruma bak...ışte ülkeyi sizin gibiler vatan hainleri karistiyor...acaba bu hastalığın pençesinde sen olsaydın böyle bir yorum yaparmiydin....

2
1
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title