Haberler

Sivas - Ayrı Kutlama

"Sivas'ta Nevruz Coşkusu" Haberine Ek

"SİVAS'TA NEVRUZ COŞKUSU" HABERİNE EK

Sivas'ta Nevruz kutlamaları çerçevesinde Aleviler'in yoğun yaşadığı Alibaba Mahallesi'nde çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin katılımıyla kutlama yapıldı. Mahalle arasındaki biş bir arsada düzenlenen programa KESK, Halkevleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, EMEP, ÖDP ve TKP mensuplarının katıldı. Kutlamalar nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı. Ardından programa katılanlar adına Halkevleri Sivas Şube Başkanı Adnan Yılmaz açıklama yaptı. Yılmaz, nevruzun ortadoğuda yaşayan halkların baharla birlikte yaktıkları özgürlük ateşi olduğunu dile getirdi. Diktatörlüklere karşı Tunus ve Mısır'da başlayan ve Ortadoğu ile Kuzey Afrika'ya yayılan olaylarda halkın özgürlük ve demokrasi talebiyle ayağa kaltıklarını, bu doğrultuda zorba yönetimlerin birer birer tahttan indirildiğini, bunu fırsat bilen emperyalist güçlerin ise bölgeyi yeniden dizayn etmek için senaryolar uyguladığını ifade etti. Bu ülkelerin bölgeye Türkiye'yi model gösterdiklerini oysa, buradaki yetersiz demokrasi standartlarının bile uzun yıllar süren toplumsal mücadeleler sonucu kazanıldığını dile getiren Yılmaz, AK Parti'yi de kamu hizmetlerini ticarileştirip, sermaye yanlısı halk düşmanlığı yapmakla suçladı. Programa katılan yaklaşık 100 kişilik grup zaman zaman Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı. Davul zurna eşliğinde halay çeken gruplar, nevruz ateşinin üzerinden atladı. Nevruz ateşine yaşlılar ve çocuklar da ilgi gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli?
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title