Haberler

Sıu 2016 Beü Ev Sahipliğinde Başladı

24. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı (SİU2016) 16-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenleniyor.

24. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı (SİU2016) 16- 19 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenleniyor.

Dedeman Otel Karaelmas Konferans Salonu'nda Rektör Vekili Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, kurultay katılımcıları, akademik ve idari personel, öğrenciler ve konuyla ilgilenen halkın katılımıyla kurultayın açılışı gerçekleşti.

Açılış konuşmalarını BEÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertan Öztürk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Rektör Vekili Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu yaptı. Prof. Dr. Numanoğlu konuşmasında Bülent Ecevit Üniversitesi'nin düzenlediği, ev sahipliği yaptığı organizasyonlara değinen Numanoğlu kurultaya ilişkin şunları söyledi:

"Sinyal işleme ve iletişim uygulamaları alanında sürdürdüğünüz çalışmaları paylaşarak geleceğe ışık tutacağınız bu kurultayın Türkiye'nin ilk sanayi kenti olan Zonguldak'a çok yaraşan bir buluşma olduğuna inanıyorum. SİU2016'YA katılan tüm konuklarımıza, organizasyonda emek veren akademik ve idari çalışanlarımıza, sponsor destekleri ile bize güç veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, kurultayın başarılarla tamamlanmasını temenni ediyorum."

Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu'nun açılış konuşmalarından sonra kurultayın ilk sunumunu Koç Üniversitesi Murat Tekalp "Softwarization and Virtualization of Networks and Services: Future Video Services" başlıklı sunumuyla yaptı.

1993 yılından bu yana düzenlenen Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları (SİU) Kurultayı; sinyal, görüntü, video ve ses işleme, iletişim uygulamaları ile bilgisayarda görü ve örüntü tanıma gibi alanlarda teori ve uygulamaya yönelik araştırma sonuçlarının sunulduğu en önemli organizasyon olarak yer alıyor. Bu sene 24.'sü gerçekleşecek olan SIU Kurultayı, sinyal işleme ve iletişim alanlarında çalışmalar yapan bilim insanlarını bir araya getiriyor. Kurultayda yayınlanan bildiriler uluslararası alanda kabul görmekte ve IEEE Explore dijital kütüphanesinde yayınlanıyor.

Kurultayda akademi ve endüstriden gelecek araştırmacılar, en son araştırma sonuçlarını ve bilimsel-teknolojik gelişmeleri sunma ve paylaşma fırsatı bulacaklar. Kurultayda sinyal işleme ve iletişim kuramları ve sistemleri konularında bildiriler sunulacak ve özel oturumlar düzenlenecek.

Kurultay Dedeman Otel Karaelmas Konferans Salonu'nda 16-19 Mayıs tarihlerinde gün içinde düzenlenecek çeşitli sunumlarla devam edecek. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak 19 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title