Haberler

Sis ve Yağmur Devam Edecek

Kurban Bayramı Tatilini Fırsat Bilerek Şehir Dışına Çıkan Tatilcilerin Dönüş Yolunda Dikkatli Olmasında Fayda Var. Çünkü Türkiye'nin İç ve Doğu Kesimlerinde Gece ve Sabah Saatlerinde Yer Yer Yoğun Olmak Üzere Sis Etkisini Sürdürmeye Devam Edecek. Türkiye'nin Kuzey Kesimlerinde İse Kısa Süreli Yağmur ve Sağanak Yağış Geçişlerinin Görüleceği Tahmin Ediliyor.

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek şehir dışına çıkan tatilcilerin dönüş yolunda dikkatli olmasında fayda var. Çünkü Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis etkisini sürdürmeye devam edecek. Türkiye’nin kuzey kesimlerinde ise kısa süreli yağmur ve sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Kuzeybatı bölgelerinde 2 ila 4 derece azalarak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da öğle saatlerinden itibaren kuzeybatıdan hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji, iç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (Hava ve kara ulaşımında aksamalar, hava kirliliği vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması konusunda uyardı.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve batısı (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya) yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı zamanla az bulutlu geçecek. Gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerinde sis görülecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı ile Hatay çevreleri parçalı bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde göller yöresinde hafif sis görülecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı, kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat çevreleri hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde kuzeybatısında yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kıyı kesimleri, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla Orta Karadeniz bölümü parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Orta Karadeniz ile gece Trabzon ve Giresun çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli olacak.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batısı parçalı bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde kuzeyinde hafif sisli.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, gece ve sabah saatlerinde Diyarbakır ve Batman çevreleri sisli geçecek.

BOLU DAĞI'NDA SAĞANAK YAĞIŞ VE SİS

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde, sağanak yağış ve sis sabah saatlerinde itibaren etkili oluyor.

Sis nedeniyle Seymenler ve Karanlıkdere mevkinde görüş mesafesi zaman zaman 25 metreye kadar düşüyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, sağanak yağış ve sisin ulaşımı olumsuz yönde etkilediğini belirterek, sürücüleri güzergahta dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title