Haberler

Şırnak'taki Terör Saldırısı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracının geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Hasan Aslan'ın cenazesi, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracının geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Hasan Aslan'ın cenazesi, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Şırnak'tan havayoluyla kente getirilen Aslan'ın (34) Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak üzere Yeditepe Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Aslan'ın naaşına sarılan yakınları, gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Aslan'ın çocukları 5 yaşındaki Berfin ve 1,5 yaşındaki Baran ile eşi Selvi Aslan, Aslan'ın tişörtünü öpüp kokladı. Aslan'ın eşi Selvi Aslan, "Ben sensiz ne yapacağım. Kokun hala burada. Kırmızı kıyafetinle gönderdim seni. Daha bu sabah evine gelirsin diye bekledim. Bunu giyecektin" diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, daha sonra tekbirler ve terörü lanetleyen sloganlar eşliğinde Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ne getirildi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Aslan'ın naaşı Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Cenazeye, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Vali Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Aslan'ın babası Mehmet Aslan, taziyelerini ileten Tuğgeneral Soysal'a "Vatan sağ olsun. Oğlumu bu ülke için kaybettim. Eğer öleceksem şimdiden hazırım. Allah sizleri muhafaza etsin. Rabbim sizleri bu fitne ve fesatları temizlemeyi nasip etsin. Ben de ölmeye hazırım. Sakın bu ülkeyi bölmelerine izin vermeyin" dedi.

Silopi'ye 3 yıl önce tayini çıkan Şehit Aslan'ın geçen yıl Haziran ayında şark görevini tamamlamasına rağmen, Kürtçe bildiği için halkla daha iyi iletişim kurabildiği, bu nedenle bir süre daha Silopi'de kalmayı tercih ettiği öğrenildi.

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Aslan Gaziantep Silopi Şırnak Yerel Haberler

title