Haberler

Şırnak'ta Sağlık Hizmeti

İl Sağlık Müdürü Barış: "Bu yılın ilk 6 ayında 29 hasta hava ambulansı ile başka hastanelere sevk edildi"

Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Barış, bu yılın ilk 6 ayında 29 hastanın hava ambulansı ile başka hastanelere sevk edildiğini söyledi.

Barış, yaptığı açıklamada, Şırnak'ta sağlık hizmetlerinin yaygınlaştığını, daha iyi hizmet sunmak için çalıştıklarını belirtti.

"Bu yılın ilk 6 ayında 29 hasta hava ambulansı ile başka hastanelere sevk edildi. Bunlardan bir kısmı 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığımızın destekleri ile tahsis edilen helikopterlerle oldu. Özelikle Beytüşşebap ve Uludere bölgelerinden sevk edilen hastalar" diyen Barış, 12 acil sağlık hizmetlerinde personel, istasyon ve ambulans sayısını artırarak, hizmet ağını genişlettiklerini bildirdi.

Ambulans hizmetlerinden yararlanan hasta sayısının önceki yıllara göre yüzde 30 arttığını aktaran Barış, özelikle Cizre, Silopi, İdil ilçelerinde açılan yeni 112 istasyonları ile halkın bu hizmetlerden daha fazla yararlanmasını hedeflediklerini anlattı. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Barış Şırnak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title