Haberler

Şırnak Müftülüğünden "Gençlik ve Namaz" Konulu Seminer

Şırnak’ta, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle İl Müftülüğü’nde seminer düzenledi.

Şırnak'ta, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle İl Müftülüğü'nde seminer düzenledi.

"Gençlik ve Namaz" konulu seminere, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavirlerinden Abdullah Kaplan, Müftü Vekili Mehmet Fatih Öztürk, kurum müdürleri ve din görevlileri katıldı. Seminerde konuşan Kaplan, peygamber varisleri olan din görevlilerinin kendilerini çok iyi donatmaları gerektiğini belirterek, "Biz din görevlilerin çok büyük sorumlulukları var. Gençlerin yetişmesinde toplumun huzur ve refahı için önerimiz ve vaazlarımızla onları her zaman görev bilinci aşılamamız son derece önemlidir. Yaptığımız bu kutsal görev aşk ister emek ister samimiyet ister. Peygamber efendimizin minberine, mihrabına, minberine sahip çıkacağız. Çünkü sorumluluğumuz çok büyüktür. Cenab-ı Hak bize bu vazifeyi layık görmüş bunun çok değerli bir emanet olduğunu, bu emaneti şerefle taşıyıp, emaneti ilgili yerlere tevdi etmek konusunda da bütün gayretimizle çalışmamız gerektiğini Yüce Rabbimiz bizden istiyor" dedi.

Konuşmaların ardından davetlilere, "Cami ve Namaz" konulu sinevizyon gösterisi izlettirildi. Daha sonra ise "Cami ve Namaz" temalı kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Abdullah Kaplan Şırnak Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title