Haberler

Şırnak'lı gençler, "Kör Hedef" ile seyirci karşısına çıkacak

ŞABAN YILMAZ - Şırnak'ta çeşitli meslek gruplarından 30 genç, izinli günlerinde bir araya gelerek sinema filmi çekiyor.

ŞABAN YILMAZ - Şırnak'ta çeşitli meslek gruplarından 30 genç, izinli günlerinde bir araya gelerek sinema filmi çekiyor.

Valilik izniyle gerçekleştirilen çekimlerde Şırnak'ın farklı mekanlarını kullanan gençler sinemaseverlerin karşısına çekecekleri uzun metrajlı aksiyon filmi "Kör Hedef" ile çıkacak.

Gençler emanet giysiler ve kısıtlı imkanlarla çektikleri film ile Şırnak'ın sinema ile tanıtılmasını hedefliyor.

Şırnak'ta şoför, kasap, radyo programcısı olarak görev yapan gençler her hafta pazar günü bir araya gelerek, Güneydoğu'da görev yapan bir polis memurunun kardeşinin öldürülmesinin ardından, mafya gruplarıyla girişilen hesaplaşmayı anlatan "Kör Hedef" filminin çekimlerinde rol alıyor.

Aksiyon dolu sahnelerin yer aldığı filmin çekimleri için en çok Şırnak'ta mesire alanı olarak bilinen Müşüle Mevkisi kullanılıyor.

- Şırnak'ı sinemada marka yapmak istiyoruz"

Filmin senaristi ve yönetmeni Kadri Saltan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrikçi olduğunu ancak küçük yaşlardan bu yana sinemaya merakı olduğunu belirterek, Şırnak'ta sinemaya gönül veren gençlerle bir araya gelerek uzun metrajlı sinema filmi çekimlerine başladıklarını söyledi.

Çekimler için teknik anlamda kıt imkanları bulunduğunu, kulladıkları malzeme ve aksesuarları güçlükle temin ettiklerini anlatan Saltan, sadece bir kamera ve bilgisayarlarının olduğunu belirtti.

Saltan, yetkililerden destek beklediklerini vurgulayarak, "Şırnak'ı Güneydoğunun Yeşilçam'ı yapmak istiyoruz. Amacımız sinema filmi çekimlerini sürdürerek festivallere katılmaktır" dedi.

- "Kültür ve sanatımızla ön plana çıkmak istiyoruz"

Filmin yapımcısı Tayyip Uğur, radyo programcılığı yaptığını ancak sinemaya gönül veren arkadaşlarıyla oyunculuğa da başladığını ifade ederek, amaçlarının kenti güzel şeylerle anılır hale getirmek olduğunu belirtti.

"Artık Şırnak'ın sadece molotofkokteyli atılan, araç yakılan bir yer gibi tanınmasını istemiyoruz. Kültür ve sanatımızla ön plana çıkmak istiyoruz. Tek bir kamera ile aksiyon filmi çekebilmenin gururunu yaşıyoruz. Şırnak'ı Amerika'daki Hollywood, Hindistan'daki Bollywood yapmak istiyoruz. Bollywood'da günde 82 film çekiliyormuş. Bizim Hindistan'dan ne farkımız var?" diyen Uğur, Güneydoğu'nun desteğini arkalarına alarak başarılara imza atmak istediklerini vurguladı.

Uğur, kendilerine imkan verilmesini beklediklerini anlatarak, "Çekimlerini tamamlayacağımız filmi Şırnak'taki Cumhuriyet Meydanında yapacağımız galayla tanıtmak istiyoruz. Şırnak'ta tek bir sinema var, o da talep olmadığı için kapanma noktasında. Şırnak'ın kötü olaylarla değil, sinemayla anılması için çalışıyoruz" diye konuştu.

- "Çözüm sürecinin bize büyük katkısı oldu"

Filmde rol alan gençlerden Eyüp Benek, çözüm süreciyle huzurlu bir yaşam sürdüklerini ve sinema filmi çekerken istedikleri mekanlara rahatlıkla gidebildiklerini söyledi.

Çözüm sürecini canı gönülden desteklediklerini anlatan Benek, "Tüm Güneydoğu gibi biz gençler de bu süreci destekliyoruz. Bu sürecin de etkisi ile büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Gençler olarak bu süreçte Şırnak'ta bir tiyatro evi kurulmasını bekliyoruz. Bu sayede kazandığımız gençleri sinemaya ve sanata yönlendirebiliriz" dedi.

Filmde rol alan gençlerden Talat Akıl ise bölgede 30 yıldır çatışmalı bir sürecin yaşandığını bu nedenle insanların sıkıntılı zamanlar yaşadığını belirterek, çözüm süreci ile sıkıntılı günlerin geride kaldığını söyledi.

Akıl, "Burada pekçok kişinin hayatı bir film. Sinema deneyimimiz yok ama hayatımız sinema olduğu için sinemaya gönül verdik" diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şırnak Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title