Haberler

Şirket Gezi Programları Devam Ediyor

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi "Şirket Gezi programları" devam ediyor.

Mezuniyetten sonra kamu, özel sektör veya akademisyenlik gibi seçenekler ile karşılaşan öğrencilerin bir kısmı kamu sektörüne yönelirken bir kısmı da özel sektörde iş ve kariyer olanakları alanında devam etmek istiyor.

Bu bağlamda özel sektörde çalışmak ve kariyerini geliştirmek isteyen öğrenciler için uygun görülen sektörlere yönelik gezi ve ziyaret programları ile öğrenciler bilgilendirilmektedir. Bu kapsamda Proje ortağı olan ve bazı seminer programları ile öğrencilere yönelik teknik gezi çalışmaları yürütülen Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği işbirliğiyle Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Makine ve Metal Bölümü ve Otomotiv ve Ulaştırma Bölümleri ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde çalışma yürüten "Sevgi Plastik A.Ş." ile "Odabaşı Makine" şirketlerine Teknik Gezi düzenlendi.

Her şirketin çalışma koşulları, fabrikanın çalışanları ve üretim gibi alanlarda yerinde incelemeler yapan öğrenciler, istihdam konularında bilgi sahibi oldular.

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Makine ve Metal Bölümü ve Otomotiv ve Ulaştırma Bölümleri öğrencileri ile akademisyenlerinin katıldığı gezi kapsamında öğrenciler, uygulamaları yerinde izleme fırsatı buldu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title