Haberler

Sirkeci Garı'nda Tren Seferleri Durdu

Memurların Bir Günlük 'Uyarı Grevi' Kapsamında, Sirkeci Garı'nda Tren Seferleri Durdu.

Memurların bir günlük ''uyarı grevi'' kapsamında, Sirkeci Garı'nda tren seferleri durdu.

Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in çağrısıyla yapılan eyleme katılan sendika üyesi bir grup, Sirkeci Garı önünde toplandı.

Çeşitli sloganlar atan sendika üyeleri, davul zurna eşliğinde halay çekerek eylem yaptı. Memurların eylemine sanatçı Mustafa Alabora da destek verdi.

Bu arada, yolculuk yapmak için Sirkeci Garı'na gelen vatandaşlar, seferlerin iptal edildiğini öğrenince tepki gösterdi. Trenlerin peronlarda bekletildiği Sirkeci Garı'nda, seferlerin gün boyunca yapılmayacağı öğrenildi.

Eylem süresince çevik kuvvet ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı.

Öte yandan, kendilerini Devrimci Liseliler olarak adlandıran bir grup da slogan atıp zıplayarak, memurlara destek verdi.

Sendika üyesi memurların, Beyazıt'a yürüyerek orada diğer sendika üyeleriyle birlikte ortak açıklama yapması bekleniyor.

İş bırakan Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Abdi İpekçi Parkı'nda toplanmaya başladı.

Sabah saatlerinde iş bırakan Konfederasyon üyeleri, işyerleri önünde bir araya geldi. Konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları, işyerleri önünde eylemin gerekçesine ilişkin açıklamalar yaptı. Açıklamaların ardından memurlar, taleplerini içeren pankartlarla, sloganlar atarak Abdi İpekçi Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri yürüyüş kortejinin en önünde, üzerlerindeki önlüklerle, Abdi İpekçi Parkı'na giriş yaptı. Alanda toplanan memurlar, tepkilerini ifade eden sloganlar atıyor. Konfederasyon üyelerinin tamamının alana girmesinin ardından Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, üyelerine hitap edecek.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendika üyeleriyle toplandıkları Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin eylem nedeniyle bir günlüğüne durduğunu anlatan Koncuk, iş bırakma eylemine katılan eğitim çalışanlarını kutladığını ifade etti.

Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü ekonomik ve sosyal sıkıntılar nedeniyle buruk kutladığını belirten Koncuk, ''Bunun hesabı sandıkta sorulacaktır'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title