Haberler

Şirinyer Parkı'nda Her Şey Var, AVM Yok!

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi, Şirinyer Parkı'nın baştan sona yenilenmesini içeren protokolü törenle imzaladı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, park alanına AVM yapılacağına ilişkin iddialara sert çıktı: "Alsancak'ta karşı çık, bangır bangır bağır; gel buraya Buca'nın göbeğine AVM yap. Olacak iş mi bu? Kim güneşi balçıkla sıvamaya çalışır? Bu manipülaslonlar, dedikodular memlekete, kente zarar veriyor. Benim ağzımdan, benim sesimden duymadan bir şeye inanmayın. Gözünüzle görmediğinize inanmayın."

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Şirinyer Parkı'ndaki 64 bin 600 metrekarelik alanı yeni bir cazibe merkezi haline dönüştürecek proje için Buca Belediyesi ile protokol imzaladı. Mülkiyeti Büyükşehir ile Buca Belediyesi'ne ait olan alana ilişkin protokole İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı imza koydu.

İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin bütün ilçelerinde olduğu gibi Buca'da da belediye mülklerinin, meydanların, parkların azlığından dolayı "bir koyundan iki üç post çıkarır" gibi, bir alana birkaç fonsiyon yükleyerek iş yapmaya çalıştıklarını hatırlattı. Kamu alanlarının, devlet kurumlarının, bakanlıklarının, bölge müdürlüklerinin elindeki binaların, çarpık büyüyen kentlerin bir daha elde edemeyecekleri değerleri olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Buraların satılmasının zaten sıkışık olan kentlerde daha da sıkışıklığa neden olacağını biliyoruz.

Bunun mücadalesini hep birlikte veriyoruz. Bu 81 bin metrekarelik alan, Ege Üniversitesi'nden sonra en büyük kampüs olan Tınaztepe Kampüsü ve öğrencilerimizin buluşma alanı olacak. Üniversite öğrencilerini Buca'da tutacağız. Bir zamanlar Ege Üniversitesi öğrencileri Alsancak'a, başka yerlere gidiyorlardı. Sonra Küçükpark cazibe merkezi olunca orada kaldılar. Küçükpark o kadar büyüdü ki, gençlerin kalabalığından yoğunluk arttı ve halkın şikayeti başladı. Küçükpark ve Bornova'da özellikle yiyecek, içeçek sektörü, kafeler ciddi paralar kazanmaya başladı, ekonomi hareketlendi. Şirinyer Parkı'nı da böyle bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi.

Dedikodulara en güzel yanıt

Şirinyer İstasyonu'ndan inip Buca'nın içine dağılmak isteyenler için aktarma merkezi yapacaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "Yine buraya 6 bin 900 metrekarelik pazar alanı, otopark, kültür merkezi, cep sineması yapıyoruz. Geçmişten gelen kafe olabilecek, bir metrekare alan arttırmadan da belediye tarafından kiraya verilecek dükkanlar yapıyoruz. 'Bu dükkanları yapma, belediyenin gelirleri olmasın' diyebilirsiniz. Ama bunun AVM ile uzaktan yakından alakası yok. Alsancak'ta karşı çık; bangır bangır bağır; gel buraya Buca'nın göbeğine AVM yap. Olacak iş mi bu? Kim güneşi balçıkla sıvamaya çalışır? Bu manipülaslonlar, dedikodular, dedim dediler, memlekete, kente zarar veriyor. Benim ağzımdan, benim sesimden duymadan bir şeye inanmayın. Gözünüzle görmediğinize inanmayın" diye konuştu.

"Dedikodunun adı artık duyum oldu" diyerek isyan eden Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle devam etti:

"Artık çamur at izi kalsın oluyor. Duyumlara göre demek, 'o dedikodu yapıyordu, ben de duydum, ben de dedikodu yapıyorum' demektir. Buradaki AVM konusu, dedikodu olarak kalacak. O dedikoduyu yapanlar da utanma duyguları kalıyorsa utanacaklar. Esnaf temsilcileri soruyor. Burada küçük AVM, büyük AVM olmayacak. Buraya bunun için gelmedim"

Zihniyet farkı!

AVM konusunda açıklık getirmek için iki örnek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bana AVM yapacak diyenler iki tane fotoğrafa bakacak. Birincisi Tarihi Havagazı Fabrikası. Orada inşaat hakkımız olduğu halde, eskileri onardık ve kültür merkezi yaptık, yeşil alan yaptık. Hemen yanıbaşında, Alsancak Stadı'na AVM yapmaya çalışılıyor. Havagazı Fabrikası, Alsancak Satıd'ndan daha kıymetli. Biz geçmişi koruyoruz ve kentlinin nefes alacağı yerler yapıyoruz. İkinci örnek ise Güzelyalı'da eski troleybüs depolarının olduğu alanda yaptığımız Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi. Türkiye'nin en nitelikli salonuyla dünyanın en iyi müziklerini değil İzmir'e, Türkiye'ye getirme şansını yakaladık. Bu kültür merkezinin 100 metre ötesinde Göztepe Gürsel Aksel Stadı var. Oraya da konut, AVM yapmak istiyorlar. İşte aramızdaki fark bu. İşte zihniyet farkı, insana, kente bakış farkımız bu."

Buca yatırımlarını anlattı

Kentte, 21 ilçe içinde en çok trafik sıkıntısını çeken ilçenin Buca olduğuna işaret eden Başkan Kocaoğlu, bu sıkıntıyı ancak yeni yollar açarak çözebileceklerini kaydetti. Menderes Caddesi'ni aşağı almanın çözüm olmadığına dikkat çeken Başkan, Uçan Yol ile ilgili gelinen noktayı özetledi. Uçan Yol açıldığı zaman Menderes Caddesi'ndeki trafiğin rahatlayacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Bu tabi ki sorunu çözmüyor.

75-80 milyon TL civarında 35 metrelik yolu önce Otogar'a, sonra Çevre Yolu'na bağlamak sorunu çözer. Bunun bir örneğini Bornova'da Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nde yaptık. Tramvay projesinde ise Bakanlık 'ben yapacağım' dedi. Biz de bekliyoruz. TCDD ile yaptığımız Aliağa Menderes Projesi'nde gözden kaçan bir hata oldu. Hilal İstasyonu'nun olmaması… Alsancak Garı'na gitmek zorunda kalan insanlar var. Bu da zamanı kaybetmeye neden oluyor. İnşaatı devam ediyor, sorun ortadan kalkacak. Ayrıca, Hasanağa Bahçesi'nin ihalesi bitti, çalışmalar başladı. 65 dönüm alanda gerçekleştireceğimiz Sosyal Kampüs için ise ihaleye çıktık" diye konuştu.

Asfalt ve yama ihalesiyle ilgili de bilgi veren Başkan Kocaoğlu, "İhaleye itirazlar nedeniyle süreç uzadı. Bu sezonun yarısını kaybettik. Ama şimdi, ekiplerimizi arttırarak işlerimizi hızlandırdık. Yolların delik deşik olduğu yönünde şikayetler var. Hızlı bir şekilde açığı kapatıyoruz. Bu işler de çabucak yapılacak" dedi.

Tatı: "Şehir içinde AVM olmaz"

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise göreve geldiği günden beri pazaryarleri için çalıştıklarını kaydetti. Betontaş ve Kuruçeşme pazaryerlerini İzmir'e kazandırdıklarını belirten Tatı, "Sırada Yıldız, Gediz ve Adatepe projeleri var. Şirinyer de olacak. Halkımızın memnuniyet oranı çok yüksek. Kişi başına olan 1.75 metrekare olan yeşil alanı, 4 metrekareye çıkardık, görev süremizin sonuna kadar 5 metrekareye çıkartacağız" dedi. Start alan Hasanağa Bahçesi projesinin Bucalılar'ın beklediği bir proje olduğunu söyleyen Tatı, "Yörük Ali Efe rekreasyon alanı da yapılacak.

Yüzme havuzumuzun temelini attık, 6-7 içinde hizmete alacağız. Bir de bizim belediyemizin yükünü alacak olan çok amaçlı hizmet binası yapacağız. Kasaplar Meydanı'ndaki çalışmalar da sona geldi, kamulaştırma bitti. Özellikle İZSU vasıtasıyla yağmursuyu kanalları ve birçok alanda çalışmaları bitirdik. Bundan sonra Buca'da su basması olayı yaşanmayacak. Belediyecilikte yer altına yatırım yapmak görülen birşey değil. Biz bunu da yapıyoruz. Pazaryerimiz modern olacak. İçinde çok çeşitli yerler var" diye konuştu.

Buca'nın bir AVM ihtiyacı olduğunu söyleyen Tatı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehir içinde AVM'ye ihtiyaç yok. Küçük esnafımızını korumak istiyoruz. Bunun siyasetini yapmak isteyen varsa gidelim, ormanlık alana yapalım. Şehir merkezini ne AVM'ye ne de kurda kuşa yem etmeyiz. Herkesin içi rahat olsun."

İzmir'in projesi

Projenin Şirinyer'i kimliğe kavuşturacağını da ifade eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı,"Bunu ben kendim için değil halk adına yapıyorum. Ben de, Aziz Başkan da birgün gidecek ama burası çocuklarımıza, sizlere kalacak. Proje çok konuşuldu ama kimse buralara kadar getirmedi. Yüzde 65'i Buca Belediyesi'nin, yüzde 35'i Büyükşehir Belediyesi'nin olan alan imza noktasına bile getirilemedi. Bu proje Buca'nın değil İzmir'indir. Öyle düşünün. Yeşil alana ve esnafa sahip çıkma devam edecektir. Esnaf arasına nifak sokmaya çalışanlar var. Ben nereden geldiğimi biliyorum. Ben Şirinyer Pazarı'nda pazarcılık yapan birinin oğluyum. Nasıl diğer yerlerde pazarcılar iyi yerlere gittiyse burada da aynen olacak. Tahriklere kapılmadanız, kapılmayın. Şirinyer ve Buca halkına ne yapsak az. Arkamıza baktığımızda söz verdiğimiz işlerin tamamını bitirdik. Kalan işlerimiz az. Büyükşehir Belediye Başkanımız bize seçim döneminde bir şey öğretti: 'İşimiz İzmir Gücümüz İzmir' dedi. Biz de 'Buca' dedik, devam ediyoruz"

Projede ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi arasında imzalanan protokol, Buca Şirinyer Parkı'nın yeniden projelendirilmesi, yapımı ve yönetilmesini kapsıyor. Buca'nın simge mekanlarından biri olan Şirinyer Parkı'nda uygulanacak yeni düzenleme ile bölgede rekreasyon alanı, yeşil alan düzenlemeleri, içinde satış birimleri bulunan açık alanlı çarşı, cep sineması, belediye hizmet alanı ve kapalı pazaryeri yapılacak. Aynı alan içinde yer altı otoparkı yapılarak vatandaşların kullanımına sunulacak ve Aliağa Menderes İZBAN banliyö hattını kullanan vatandaşların da özel araçlarını park edebilmesi sağlanacak; ayrıca yeni bir aktarma istasyonu inşa edilecek. Mevcuttaki yeşil alanların kullanımlarının artması hedeflenen projedeki düzenleme buna göre gerçekleştirilecek. Yeşil çatıyla yenilenebilir enerji kullanımına da olanak sağlanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Kocaoğlu Ercan Tatı Şirinyer Buca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title