Haberler

Sinop'ta Boğulmalara Karşı Uyarı

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü tarafından, boğulmalara ve rip akıntılarına (çeken akıntı) karşı uyarılarda bulunuldu.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü tarafından, boğulmalara ve rip akıntılarına (çeken akıntı) karşı uyarılarda bulunuldu.

Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, kontrolsüz, emniyet tedbiri alınmamış, cankurtaran ve sağlık ekibi bulunmayan, ikaz levhaları ile işaretlenmemiş sahillerde ve rüzgarlı havalarda, denizin dalgalı, köpüklü ve bulanık olduğu durumlarda denize girilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Denizde su yüzeyinde kalmayı sağlayacak yardımcı deniz malzemelerinin kullanılmasının önemine değinilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Eğitimli bir cankurtaran değilseniz boğulmakta olan kişilere birebir yardım etmemelisiniz. Acil durumlarda çevreden profesyonel destek istenilmesi ve derhal sağlık birimleri ile kolluk kuvvetlerine haber verilmesi gerekir. Ayrıca, rip akıntısına kapılma durumunda sakin olun ve paniğe kapılmayın. Rip akıntısı kişiyi derine çekmez, sahilden uzağa götürür. Asla çeken akıntıya karşı sahile doğru yüzmeye çalışılmamalı. Dünya yüzme şampiyonu olsanız dahi rip akıntısına karşı koyamazsınız. Akıntıya karşı yüzerek güç tüketilmemeli. Aksi taktirde akıntıdan değil yorgunluktan ölümler olabilir. Akıntının sizi götürmesine izin verin. Bu arada seslenerek veya sadece tek kol kaldırılarak yardım isteyin. Yüzünüz daima sahile dönük olsun. Akıntı sizi açığa çektikten 1-2 dakika sonra duracaktır. Akıntı durduktan sonra 20-30 metre kadar yana doğru sahile paralel yüzün ve akıntıdan çıkın. Sonra sahile doğru yüzün." - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title