Haberler

Sinop Belediyesi Kanalizasyon Hatları İçin Uyardı

Sinop’ta uzun süredir şehir genelinde mücadele edilen, çeşitli uyarılar ile vatandaşların bilgilendirildiği kanalizasyon hatlarının ve giderlerini tıkayan çeşitli maddeler Sinop Belediyesi ekiplerine zor anlar yaşatıyor.

Sinop'ta uzun süredir şehir genelinde mücadele edilen, çeşitli uyarılar ile vatandaşların bilgilendirildiği kanalizasyon hatlarının ve giderlerini tıkayan çeşitli maddeler Sinop Belediyesi ekiplerine zor anlar yaşatıyor.

Özellikle ıslak mendil, atık yağ ve plastik atıklar kanalizasyon hatlarının içinde birikerek sertleşiyor ve tıkanmalara yol açıyor. Sinop Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından şehir genelinde evsel atıkların bertaraf edilmesinde kullanılan pompaj sistemine de oldukça büyük zararlar veren bu atıklar için hem esnaflara ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve uyarılar yapılıyor. Özellikle lokanta ve iş yerlerinin yoğun olduğu bölgelerde atık yağların belediye tarafından toplanması ve ıslak mendil gibi erimesi ve bertaraf edilmesi zor maddelerin kullanımında daha dikkatli ve tedbirli davranılması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül "Uzun süredir üzerinde önemle durduğumuz ve şehir genelinde mücadelesini verdiğimiz, maliyetleri oldukça yüksek olan pompaj sistemine hem de tahliye hatlarına büyük zararlar veren çeşitli maddelerin, özellikle işyerlerimizce giderler aracılığı ile bertaraf edilmeye çalışılması bizleri oldukça zor durumda bırakıyor. Islak mendil, atık yağlar ve plastik maddeler içerde sertleşip büyük zararlara yol açmaktadır. Bu durumdan hat boyunca oluşan tıkanıklık sonucunda hem vatandaşımız hem de bizler oldukça mağdur olmaktayız. Bu konuda ilgili müdürlüğümüzce işyerlerine daha öncede yaptığımız üzere yeniden bir bilgilendirme ve uyarı yazılarımızı ulaştırıyoruz. Bundan sonra bu konuda gerekli işlemleri yerine getirmeyenler için cezayi işlem uygulanacak gerekirse ruhsat iptaline bile gidilecektir. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce uzun süredir atık yağların toplanması gerçekleştirilmektedir. İşletmelerimiz bu yağların bertarafını giderlerden değil belediyemiz aracılığı ile toplanması yolunu seçmelidirler. Ne yazık ki giderlerin içinden giysi, cam atıklar, plastik şişeler, tahta atıklar ve daha inanamadığımız birçok madde çıkmaktadır. Umuyorum ki vatandaşlarımız ve işletmecilerimiz bu konuda daha duyarlı bir tutum sergileyeceklerdir" dedi. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sinop Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title