Haberler

Sınır Ötesine 25 Tır İnsani Yardım Gönderildi

Şanlıurfa'da, insani yardım yüklü 25 tır, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yollandı.

Şanlıurfa'da, insani yardım yüklü 25 tır, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yollandı.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu öncülüğünde Valilik ve belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle temin edilen 25 tır yardım malzemesi, merkez Haliliye ilçesindeki Paşabağı Mahallesi'nde düzenlenen törenle Suriye'ye uğurlandı.

Vali Vekili Cengizhan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, kent olarak yaklaşık 6 yıldır Suriyeli sığınmacılara ve sınır ötesindekileri yardımda bulunduklarını dile getirdi.

Şanlıurfa'nın kardeşlik ve hoşgörü şehri olduğunu ifade eden Yılmaz, " Çanakkale'de kurtuluş mücadelesinde Şanlıurfalı Yusuf ile Trabzonlu Ömer ve Halepli Mehmet'in şehit olduğunu hepimiz biliyoruz. 21 milyon metrekareyi yönetmiş, kontrol etmiş bir cihan devletinin torunları olarak bize bu yakışır. Her ne kadar tırlar üstünde Halep'e yardım yazısı olsa da Halep'e yapacağımız destek ne adla olursa olsun boynumuzun borcudur. Çok yardım gibi görmemek gerekir asli sorumluluklarımızdandır diye düşünüyorum." diye konuştu.

Platform Başkanı Osman Gerem de 15 gün önce de 20 tırlık bir konvoyu Halep'e uğurladıklarını söyledi.

Yardımların büyük çoğunluğunun Halep kırsalına ulaştırılmasının planlandığını belirten Gerem, "Yardım kampanyamız devam ediyor. 6 yıldır ulaştırmaya çalıştığımız yardımlarımız sürüyor. Kışlık battaniye, bot ve her türlü gıdaya ihtiyaç var. Özellikle un, patates, helva ve zeytin gibi pratik gıdalara ihtiyaç çok. Kardeşlerimiz bu kışı rahat geçirsin diye sürekli yardım göstermeye gayret ediyoruz." dedi.

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı duanın ardından yardımların yüklendiği 25 tır, konvoy halinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na uğurlandı.

Törene, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Acar, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve hayırsever katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ekinci Çanakkale Şanlıurfa Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title