Haberler

Singapur Cumhurbaşkanı Tan, Londra'da

Tony Tan, Birleşik Krallık'a resmi ziyarette bulunan ilk Singapur Cumhurbaşkanı Tan, dört gün sürecek ziyareti kapsamında İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile biraraya gelecek ve İngiliz Parlamentosu'na seslenecek.

Singapur Cumhurbaşkanı Tony Tan, Birleşik Krallık'a dört günlük resmi ziyarette bulunuyor.

Singapur'dan Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyarette Tan'a, Singapurlu üst düzey bakanlar ve iş adamları eşlik ediyor. Tan ziyareti çerçevesinde, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve Başbakan David Cameron ile görüşecek, ayrıca İngiliz parlamentosunun her iki kanadına seslenecek.

Tan'ın ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan İngiltere'nin Uzak Doğu ve Güney Doğu Asya'dan Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hugo Swire, ülkesinin Singapur'la uzun ve başarılı bir geçmişi paylaştığına dikkati çekerek, "Yoksullukla mücadele, eğitimin teşvik edilmesi, ekonomik ve çevresel açıdan sürdürülebilir bir geleceği desteklemek için birlikte çalışıyoruz. Aynı zamanda ticaret, savunma ve güvenlik alanlarında önemli uluslararası sorunlarda da birlikte çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Tony Tan'ın ziyaretinde iki ülke arasındaki bilim, yenilik, iş ve eğitim gibi alanlardaki işbirliği olanaklarına odaklanılması bekleniyor. İngiltere'nin Güneydoğu Asya'daki en geniş ihracat pazarına sahip Singapur, aynı zamanda İngiltere ekonomisinde hayati yatırımcı konumunda bulunuyor. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Birleşik Krallık Singapur Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title