Haberler

Sineğin Kaynağı Kurutulacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte sineğin kaynağını kurutmak amacıyla hummalı bir çalışma başlatırken, mağaralar bölgesinden 500 kamyon gübre çıkardı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte sineğin kaynağını kurutmak amacıyla hummalı bir çalışma başlatırken, mağaralar bölgesinden 500 kamyon gübre çıkardı.

Sinekle mücadelede sineğin kaynağını kurutmak çalışma başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, bin 500 kamyon gübre çıkardıkları mağaralar bölgesinde, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile birlikte incelemelerde bulundu. Topdağı, Dedeosman ve Ekber Dağlarında bulunan 460 mağaranın temizliğini yaparak, burada yaşayan vatandaşların temiz bir ortama kavuşmasını amaçlayan Başkan Güvenç, Ekber Dağı bölgesinde yaptığı incelemede mağara sahipleriyle görüştü. Besicilik yaparak geçimlerini sağlayan mağara sahiplerinden bölgenin temizliği konusunda destek isteyen Başkan Güvenç, sinek, sivrisinek ve larva mücadelesi için Eyyübiye Belediyesi'nin oluşan gübre yığınlarını taşıyacağı sözünü verdiğini söyledi.

BİN 500 KAMYON GÜBRE ÇIKARTILDI

Eyyübiye Belediyesi'nin bu bölgede çalışma başlatarak mağaralarda ki gübreleri arındıracağını dile getiren Başkan Güvenç, "Bu bölgeyi temizledik. Besicilikle uğraşan üreticilerimizin destekleriyle sineğin kaynağını kurutmayı hedefliyoruz. Mağaralar bölgesinde devam edecek çalışmalar ile bu bölge daha yaşanabilir bir hale gelecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak mağaralar bölgesinden bin 500 kamyon gübre çıkardık. Hem temiz bir ortam sağlamayı hem de sinek üremesini engellemek için büyük gayret gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve diğer bütün belediyelerle haşere ile mücadele kapsamında incelemelerimiz devam ediyor. Sineğin kaynağı olan mağaralar bölgesinde yapılan hayvancılık nedeniyle hem şehrimizin hijyenik olması konusunda hem de kötü görüntünün giderilmesi konusunda burada önlemler alarak çalışmalar başlattık" dedi.

HAYVANCILIĞI DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞIZ

Sinek mücadelesi için her yıl milyonlarca lira harcadıklarını belirten Başkan Güvenç, "Bunların önüne geçmek için hayvancılığı daha iyi noktalara taşımaya çalışırken, bir yandan buradan topladığımız gübreleri kontrollü bir şekilde temizlemeye çalışıyoruz. Bin 500 kamyon gübre çıkardığımız halde buradaki gübrenin tükenmediğini görmekteyiz. İnşallah buradaki besicilikle uğraşan üreticilerimizin destekleriyle, sineğin kaynağını kurutmayı hedefliyoruz. İnşallah Eyyübiye belediyemiz bunların taşınması için bir çalışma başlatacak ve kışın sineklerin larva oluşmasını önleyecek. İnşallah besicilikle uğraşan vatandaşlarımıza yeni bir yer tahsis ederek bu bölgedeki hayvancılığı farklı bir noktaya taşıyacağız, bunun için kararlıyız" diye konuştu.

ŞEHİR İÇİN TEHDİT OLUŞTURUYOR

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise, mağaralar bölgesindeki atıkların sadece Eyyübiye bölgesi için değil, şehir için bir tehdit olduğunu söyledi. Ekinci, "Tehdidi buradan kaldırmak adına Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber sürekli bu bölgedeyiz. Besicilikle uğraşan vatandaşlarla bir araya gelerek yer taleplerini değerlendirdik. Önümüzdeki günlerde burayı taşımayla ilgili hızlı bir çalışma başlatacağız. Besicilikle uğraşan vatandaşlarımızın bu konuyla ilgili desteklerini bekliyoruz" dedi.

Besicilik yapan üreticiler ise, gübre atıklarının temizliği ve yapılan ilaçlamadan dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Öte yandan sinek, sivrisinek ve larvalarla mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi mağaralar bölgesinde yaptığı çalışmalarının yanı sıra ilaçlama çalışmalarına da devam ediyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Ekinci Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title