Haberler

Sındırgı'nın Çehresi Dev Projelerle Değişiyor

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, seçim öncesi verdiği sözleri bir bir yerine getirerek vatandaşların takdirini topluyor. Başkan Yavaş, seçimler öncesi Kocakonak mahallesini Sındırgı'dan ayıran Kalem Deresini ıslah ederek cazibe merkezi haline getirecek projeyi gündeme getirmişti. Yüksek maliyeti nedeniyle hayata geçirilemez denilen Kalem Dere Islahı Projesinin ihalesinin yapıldığı bildirildi. İhalenin yaklaşık 4 milyon TL muhammen bedelle yapıldığı kaydedildi. Öte yandan Kocakonak'ta yıllardır ihmal edilen Kalem deresi ve çevresindeki ıslah ile çevre düzenleme çalışmalarının da ihalesi yapıldı. Yer teslimi önümüzdeki günlerde yüklenici firmaya teslim edilerek dev bir yatırımla çalışmalara başlanacağı kaydedildi.

2004 -2009 yılları arasında ilçede sel taşkınlarının önüne geçebilmek adına dere ıslahlarına önem veren Başkan Yavaş, yarım kalan derelerin ıslahların tamamlanması ve diğer derelerin ıslahlarının yapılması için göreve gelir gelmez Ankara'da Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı'yı ziyaret ederek talepte bulmuştu. Bu talepler doğrultusunda 4 milyonluk dev yatırımla Kalem Deresi ıslah edilerek etrafına yapılacak çevre düzenlemesiyle cazibe merkezi haline geleceği müjdelendi.

Sındırgı Belediye Meclis Üyesi Hasan Avcı, Kalem Deresi ıslahıyla ilgili olarak, "Kalem Deresi Sındırgı ile Kocakonak mahallelerini birbirinden ayıran bir dere. Uzun yıllardan beri dere ıslahı yapılması beklenen bir dere. Belediyemizin girişimleriyle DSİ Bölge Müdürü Erol Şenöz'ün gelip yerinde görmelerinden sonra ıslah çalışması yapılmasına karar verildi. İhalesi bugün itibarıyla yapıldı. Yaklaşık 4 milyon TL'lik bir iş. Sındırgı'nın güzelleşmesine, insanlarımızın güvenli bir şekilde burada yaşamalarına vesile olabilecek bir çalışma. METEM'in 100 metre yukarısından başlayıp DSİ Sulama kanalına kadar olan 1 kilometrelik alanda yapılacak bir çalışma. İhalesi yapılan işin daha sonra yer teslimin yapılmasıyla çalışmalar başlayacak. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Yavaş Balıkesir Sındırgı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title