Haberler

Sındırgı'daki 15. Yüzyıla Ait Kemer Köprü Tadilata Alındı

Güncelleme:

Sındırgı'nın, Cüneyt deresi üzerine kurulu 15. yüzyıla ait kemer tarzı tarihi Cüneyt Köprüsü tadilata alındı.

Sındırgı'nın, Cüneyt deresi üzerine kurulu 15. yüzyıla ait kemer tarzı tarihi Cüneyt Köprüsü tadilata alındı.

Restorasyon çalışmalarını alan firma yetkilisi Özkan Ulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmalarının 60 gün içinde bitirileceğini belirtti.

Daha öncede birçok ilde kemer köprü tadilatı yaptıklarını ifade eden Ulu, "Köprüler bazı yanlış dedikodular sonucu zarar görüyor. Deniliyor ki güya köprülerin ayaklarına, hasar görürse onarılması için altın gizleniyormuş. Bu söylenti yayılınca defineciler tarafından tahrip ediliyor. Onarılacak tarihi kemer köprülerin önce tespiti yapılıyor, sonrasında tescillenerek proje çalışmasına geçiliyor, daha sonra da ihaleyi alan firma çalışmalara başlıyor." dedi.

Köprünün 15. yüzyılın ilk çeyreğinde yapıldığına dikkat çeken Ulu, "İlk önce köprü ayaklarını korumak amacıyla tahkimat çalışması yapıyoruz. Daha sonra köprüyü askıya alacağız. Dökülen taşların yerlerine yenilerini seçiyoruz. Bu taşlar tarihi dokuya uygun olup olmadığının anlaşılması için laboratuvara gönderiliyor, sonra monte ediyoruz. Bittiğinde seyir terasıyla birlikte çok güzel bir köprü ortaya çıkacak" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Sındırgı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title