Haberler

Sındırgı Belediyesi Köpek Barınağı İnşa Etti

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi, sahipsiz ve başıboş gezen köpeklerin barınabileceği bir hayvan barınağı inşa etti.

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, sahipsiz ve başıboş gezen köpeklerin barınabileceği bir hayvan barınağı inşa etti.

Sındırgı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşlar için tehlike oluşturan ve zaman zaman şikayet konusu olabilen başıboş sokak köpeklerini toplamaya başladı. Toplanan sokak köpekleri ise Çaygören mahallesinde oluşturulan köpek barınağında koruma altına alındı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, birim müdürleriyle belediye tarafından yapılan köpek barınağını gezdi. Sındırgı Belediyesi insan ve çevre sağlığını benimseyerek ilçede sahipsiz ve başıboş gezen köpekler için yapılan hayvan barınağıyla çevre ve hayvan sağlığına önemli bir katkı sağladığını ifade eden Başkan Yavaş, yapılan barınağın sahipsiz hayvanlar için bir umut olduğunu ifade etti. Başkan Yavaş; "İlçemizde başıboş gezen sahipsiz ve terk edilen hayvanlar yıllardır bir sorun haline gelmişti. Bizde Sındırgı Belediyesi olarak bu sorununun çözümü noktasında bir barınak yaptırdık. Öncelikle başıboş gezen, sahipsiz ve terk edilen köpekleri personelimizce toplatarak hayvan barınağımıza getiriyoruz. Burada il etapta yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Barınakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Barınakta köpeklerin aşılanması ve küpe takılması da yapılacak. Zabıta Müdürlüğümüz, sokak hayvanlarının sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için koruyucu önlemleri alarak, ilçe halkı için sahipsiz hayvanların bir tehlike unsuru olmasının önlenmesi amacıyla çalışmalar yapmaktayız. Hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıkların ortaya çıkmasını engellemek, sokak hayvanlarını kontrol altında tutmak ve bu hayvanların çevrelerine verebilecekleri zararların önüne geçerken aynı zamanda onlarında yaşam haklarına sahip çıkabilmek, çevrelerinden zarar görmelerini engellemek için usulüne uygun insancıl yöntemler (yakalama kafesleri ile yakalama kementi) kullanılarak yakalanan sokak hayvanları barınağına getirilmektedir. İnşallah kısa bir süre içinde Sındırgı'yı sahipsiz sokak hayvanlarından kurtaracağız ve sahipsiz sokak hayvanlarına da sahip çıkıp onlara barınağımızda daha iyi bakacağız" dedi.

Başkan Yavaş, Belediye tarafından yapılan hayvan barınağında köpeklerin bakımı için ilçe halkının daha duyarlı olmasını isteyerek, bayat ekmekleri çöpe atmamalarını ve ekmek toplama kutularını atmalarını istedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Yavaş Balıkesir Sındırgı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title