Haberler

Sincik İlçesinde, "Her Köyde Bir Işık Var" Projesi

Adıyaman’ın Sincik ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Her Köyde Bir Işık Var Projesi” kapsamında kitap okuma yarışması düzenliyor.

Adıyaman'ın Sincik ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Her Köyde Bir Işık Var Projesi" kapsamında kitap okuma yarışması düzenliyor.

Düzenlenen yarışmanın Milli Eğitim Temel Kanununun genel amaçları doğrultusunda, Sincik ilçesi genelinde örgün eğitim kapsamında olan öğrencilerin dikkatlerini kitap okumaya çekmek ve yoğunlaştırmak, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, değerler eğitimi kapsamında örnek şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak, yarışmacıların okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, ahlaki değerleri temsil etme bilincini kazandırmak olduğu belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sincik ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, "Her Köyde Bir Işık Var" kitap okuma yarışması, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği yarışma esaslarına uygun olarak düzenlenmiştir. Yarışmaya Sincik genelindeki bütün ilkokulların 2.3. ve 4. sınıf öğrencileri, ortaokulların 5.6.7.8'inci sınıf öğrencileri, liselerin 9.10.11. ve 12. sınıf öğrencileri katılabileceklerdir. İlkokulların 2-3-4. sınıf öğrencileri kendi aralarında, ortaokulların 5.6'ıncı sınıf öğrencileri kendi aralarında, 7.8'inci sınıf öğrencileri kendi aralarında, liselerin 9.10.11. ve 12. sınıf öğrencileri kendi aralarında yarışacaklardır. Yarışmada okutulacak kitapların temini ilçe milli eğitim müdürlüğümüzce karşılanacaktır. 2015 SODES Uygulamaları kapsamında hazırlanan projemiz kitap okuma faaliyetleri ile başlatılmıştır. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve liselerimize toplam bin 900 kitap dağıtılmıştır. Öğrencilerimizin bu kitapları okuması ve beraberinde yarışma yapılması, sonrasında ödül dağıtımı gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimize ödül olarak bisiklet dağıtımı yapılacaktır. Dereceye giren öğrenci ve bu öğrencilerin öğretmenlerine yönelik Nevşehir-Ürgüp-Göreme turistik bölgelerine gezi düzenlenecektir. Ayrıca bu proje ile 3 okulumuza kütüphane kurulacak, tiyatro gösterileri yapılacak, öğrencilerimize çeşitli seminerler verilecektir" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Adıyaman Sincik Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title