Haberler

Sınav Sabahı Bunları Unutmayın

Güncelleme:

İşte YGS'de Yapılması Gerekenler ve Uygulanacak Yeni Önlemler

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yarın yapılacak. ÖSYM, sınav salonlarında kamera ile kayıt uygulamasını gerçekleştirecek.

ÖSYM tarafından tespit edilecek sınav merkezi, bina ve salon numarası bilgisi gizli tutulacak ve sınav salonlarında sınav süresince kamera ile kayıt alınacak.

YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 160 sınav merkezindeki 5 bin 727 sınav binasında, 89 bin 283 sınav salonunda gerçekleştirilecek. Sınava, 1 milyon 692 bin 345 aday katılacak. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda 160 dakika sürecek.

T.C kimlik numaralı cüzdan şart

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekiyor. Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2011-YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları zorunlu tutuluyor. Üzerinde fotoğraf ve T.C Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecek.

ÖSYM, pazar günü yapılacak sınavda, sınav salonlarında kamera ile kayıt uygulamasını gerçekleştirecek. ÖSYM tarafından tespit edilecek sınav merkezi, bina ve salon numarası bilgisi gi^li tutulacak ve sınav salonlarında sınav süresince kamera ile kayıt alınacak. Kamera ile kayıt, sadece sınavın güvenli ve kurallara uygun bir şekilde gerçekleşip gerçekleşmediğini tespit etmek amacıyla yapılacak. Kayda alman görüntüler, ÖSYM dışında, yargı organları hariç, hiçbir kişi, kurum ve kuruluşla paylaşılmayacak.

Tuvalete bile gitmek yok

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekiyor. Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde salonu terk etmeleri yasak olacak. Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete gitmeleri, sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecek.

Adaylar için nüfus müdürlükleri bugün açık

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) yapılacağı sınav merkezlerindeki il ve ilçe nüfus müdürlükleri, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası ya da fotoğrafı bulunmadığı için sınava katılamayacak adayların mağdur olmaması için bugün açık tutulacak. ÖSYM'den yapılan açıklamada, sınavların uygulanmasına ilişkin alınan yeni güvenlik önlemleri uyarınca, sınavlarda adayların "nüfus cüzdanı" veya "pasaportları" dışında bir kimlik belgesinin özel kimlik belgesi olarak kabul edilmediği hatırlatıldı.

Açıklamada, YGS'ye, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası ya da fotoğrafı bulunmadığı için katılamayacak adayların mağdur olmamaları amacıyla İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden, sınavın yapılacağı merkezlerindeki il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin 26 Mart 2011 Cumartesi günü açık tutulmasının talep edildiği ve bu talebin kabul edildiği belirtildi.

Sınav sabahı bunları yapmayı unutmayın

Sınav sabahı mümkünse ılık bir duş alın. Sınav esnasında sizi sıkmayacak, rahat olmanızı sağlayacak kıyafetler giymeye özen gösterin. Evden çıkmadan önce sınav esnasında gerekli olan belgelerinizi kontrol edin. Ulaşılacak mesafeyi, o günkü yoğunluğu ve trafiği hesaba katarak sınav yerine 30 dakika önce varacak şekilde evden çıkın. İhtiyacınız olabileceğinden dolayı yanınızda su bulundurun. Sınavdan önce lavaboya gitmeyi ihmal etmeyin. Sınavı başarabilirim düşüncesini aklınızdan çıkarmayın. Sınava girdiğinizde heyecanlandığınızı fark ettiğinizde, tüm öğrencilerin de sizinle aynı heyecanda olduğunu unutmayın. Hatta sınav esnasında yaşadığınız bu heyecanın sizin başarınızı olumlu yönde etkilediğini kendinize söylemeyi unutmayın.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title