Haberler

Simurg Sınava Değil, Hayata Hazırlayacak

Eyüp Belediyesi’nin çocuklara ve gençlere yönelik sosyal faaliyetlerinden biri olan On Yirmi Bilgi Evleri yeni eğitim ve öğretim döneminde farklı bir vizyonla Eyüplülerle buluşuyor.

Eyüp Belediyesi'nin çocuklara ve gençlere yönelik sosyal faaliyetlerinden biri olan On Yirmi Bilgi Evleri yeni eğitim ve öğretim döneminde farklı bir vizyonla Eyüplülerle buluşuyor. İsmi Simurg olarak değişen On Yirmi Bilgi Evleri, farklı bir felsefe ile gençlere ve çocuklara hizmet verecek.

Eyüp'te bilgi evleri yenilendi. Simurg 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı Ekim ayında hayata geçiriliyor. Yepyeni bir felsefe ile projelendirilen Simurg, öğrencileri sınava değil hayata hazırlayacak.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, projenin 5-25 yaş arası dileyen her Eyüplüye, ihtiyacına göre eğitim hizmeti sunmayı amaçladığını belirterek, "Hazırlıklarımızı yaklaşık 100 kişiden oluşan uzman ve akademisyen grubuyla 10 aylık çalışma sonucunda tamamladık. Programın adına Simurg dedik. Yeni sistemde öğrenci bir yolculuğa çıkıyor. Aradığı kendisi, keşfedeceği yetenekleri" dedi.

YETENEK VE HEDEFE GÖRE EĞİTİM

Simurg 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı'nın hem çocukların ve gençlerin hem de velilerin özlemle bekledikleri bir proje olduğuna değinen Başkan Aydın, "Program, 7 ayrı dalda hizmet verecek. Değerler Eğitimi Ev Okulları 5-9 yaş, Bilgi Evleri 10-14 yaş, Gençlik Merkezleri 15-19 yaş, Okuyan Genç Akademisi 20-25 yaş, Çalışan Genç Akademisi ise 20-25 yaş arasına hitap edecek. Ayrıca Yedinci Vadi Akademisi öne çıkan öğrencilerin eğitimi, Kılavuz Akademisi ise Simurg eğitmenlerinin eğitimi için planlandı. Simurg Yaygın Eğitim Programı'nın getirdiği yenilik, eğitimde bilgiden çok öğrencinin kişiliğine, özelliğine, yeteneğine, hedefine öncelik vermesi. Kişiye, her yerde kolaylıkla ulaşılacak bilgiyi sunmak değil ona ancak kendi çabasıyla elde edeceği bilginin yolunu açmak. Simurg sınava değil, hayata hazırlıktır. Simurg kendi kanatlarıyla uçmaktır" diye konuştu.

Eyüp Belediyesi'nin yeni yaygın eğitim programında düşünce becerisinin önü açılıyor. Öğrencinin soruya cevap vermesinden çok soru sorması önemseniyor. Öğrencinin kabiliyetine göre eğitimler veriliyor. Simurg'ta karar verici öğrenci oluyor. Eyüp'te bu konuda toplam 11 merkez eğitim verilecek. Aynı zamanda Ali Kuşçu Uzay Evi de, öğrencilerin hizmetinde olan bir başka merkez olarak hizmet ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilgi Evleri Remzi Aydın Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title