Haberler

Şimşek: Kdv ve Ötv İndirimi Yok

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kdv veya Özel Tüketim Vergilerinde İndirim Konusunda Bir Çalışmanın Söz Konusu Olmadığını Bildirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV veya Özel Tüketim Vergilerinde indirim konusunda bir çalışmanın söz konusu olmadığını bildirdi.

Şimşek, Genel Kurulda soruları yanıtladı.

THY'nin yurt içinde ve yurt dışında rekabet ortamında faaliyet gösterdiğini kaydeden Şimşek, fizibilite çalışmaları doğrultusunda şehir ofislerinin yeniden açılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Şimşek, uçaklarda sunulan gazetelerin yolcu tercihlerine göre belirlendiğini söyledi.

Şimşek, karayolu taşımacılığı faaliyetinde bulunan mükelleflerin götürü usulünde vergilendirilmesi konusunda şu aşamada bir çalışma yapılmadığını bildirdi.

2009 yılında sona eren varlık barışı kapsamında toplam 48,3 milyar liralık varlık bildirildiğini, bu uygulamada 1,6 milyar lira verginin tahakkuk ifade eden Şimşek, KDV veya özel tüketim vergilerinde indirim konusunda bir çalışmanın söz konusu olmadığını kaydetti.

-EK KAYNAK SAĞLANDI-

Şimşek, işsizlik ve istihdam ile ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

''Hükümetimiz işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması gayreti içerisindedir. İstihdamı korumak ve yeni istihdam imkanı sağlamak amacıyla kısa çalışma ödeneği ve işsizlik sigortası ödeme koşulları iyileştirilmiş, iş gücü eğitimi için ayrılan kaynaklar artırılmış ve geçici süreyle yeni iş alanları oluşturulmuştur. Özel sektörün desteklenmesi amacıyla Eximbank ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) yapılan transferler ile merkezi yönetimden mahalli idarelere aktarılan kaynaklar artırılmıştır. GAP, DAP, KOP ve diğer altyapı ve sulama projelerine bu dönemde ek kaynak sağlanmıştır. Bu sene bu alanlara 6 milyar liralık ödenek ayrılmıştır.''

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Bakmadan Geçme

Survivor ilk eleme adayı kim oldu? Dün akşam Survivor'da dokunulmazlığı kim kazandı? 30 MAYIS BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Çin Filistin'i destekliyor mu? Çin, Filistin-İsrail savaşında kimi destekliyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 30 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Kadir İnanır'ın son durum ne? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 30 Mayıs dün gece deprem mi oldu? İsrail'in Refah Katliamlarının Lanetlenmesine Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı! Bugün (30 Mayıs) Resmi Gazete kararları neler? Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur?
Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title