Haberler

Simitçilerin Sorunlarına Formül Aranıyor

Odunpazarı Belediyesi, düzenlenen toplantı ile simitçilerin sorunlarına formül arıyor.

Odunpazarı Belediyesi, düzenlenen toplantı ile simitçilerin sorunlarına formül arıyor.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen toplantıda Odunpazarı bölgesindeki simit tezgahı sahipleri ile bir araya geldi. Kurt, yaptığı konuşmada, simit tezgahlarının, devletin ihmal ettiği, dışladığı insanlar için belediyeler tarafından uygulanan formül olduğunu belirtti.

Kurt, simit satan insanların kendi sorununa sahip çıkmasını istediklerini ifade etti. Başkan Kazım Kurt; "Eğer sizler ile ilgili bir karar alınacaksa, size danışılması gerektiğini düşünüyorum. Biz ortada olan sorunları kendimiz değerlendirip bir karar alabilirdik ve kanuna da uygun olurdu. Ama biz demokratik katılıma önem veriyoruz. Size danışmadan, sizinle tartışmadan sizin tezgahlarınız ve geleceğiniz adına bir karar almanın doğru olmadığını biliyoruz" diye aktardı.

Simit satış tezgahlarındaki sorunları çözmek istediklerini ifade eden Başkan Kurt, "Odunpazarı Belediyesi olarak yaptığımız ya da yapacağımız işlerin tamamında o işle ilgili kişileri ya da kurumları çağırıyoruz, konuşuyoruz, düşüncelerini değerlendiriyoruz, dikkate alıyoruz. Şimdi de sizinle ilgili, simit satış tezgahlarında ve diğer seyyar satış sorunlarında değerlendirme yapmak istiyoruz. Biz şunu gördük; şimdiye kadar kuralsız bir yol izlenmiş belli kurallar konulmuş ama uyulmamış" diye konuştu.

"ÇÖZÜM ŞART"

Sıkıntıların iki tarafında üzülmeden vatandaşların yararına olacak şekilde çözülmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kurt, "Simit tezgahları 3 yıllık taahhütname ile veriliyor. Gerçekten ihtiyacı olan kişilere, gelecekle ilgili geçim durumunu düzeltmek amacıyla veriliyorsa niye 3 yıl. 3 yıl sonra ne yapacaksınız? Bunu düzene sokmamız gerekir. Bu iş nasıl çözülür? Beraber nasıl çözeriz? Kimse zarar görmeden daha iyi koşullar nasıl oluşturulur. Biz araştırmamızı yaptık. Çok doğru yerde olduğumuzu söylememiz mümkün değil. Birbirimizi üzmeden düzen içinde bu işi çözmemiz lazım" şeklinde konuştu.

"DOĞRUYU BULMAK İÇİN TOPLANDIK"

Başkan Kurt konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi;

"Simit tezgahı belli sıkıntıları olan, engeli olan, devletin bakamadığı, devletin iş veremediği, devletin ihmal ettiği, dışladığı insanlar için bulunan bir formüldür. Belediyeler iyi niyetle hemşehrilerine yardım olsun diye böyle bir yol buluyorlar. Birlikte bundan sonrası için ne yapılabilir bunu konuşalım birlikte hareket edelim. Sizin şikayetleriniz neler, ne öneriyorsunuz? Sizin düşünceleriniz bizim için önemli, sizin düşüncelerinizi değerlendirip doğru ya da doğruya en yakın yolu bulmayı istiyoruz" - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title