Haberler

Şimdi Moda Çene Ucu Estetiği

Güncelleme:

Çene ucu bölgesine yapılan estetik müdahaleler son dönemlerde popüleritesini hızla arttırıyor.

NEWEST Plastik Cerrahi Merkezi doktorlarından Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Bora Ok, '' Çene ucu, burun ucu gibi yüz profilini oluşturan önemli bir yapı olup, yüzün diğer bölümleri ile orantılı ve uyumlu olmalıdır. Önceleri yüzün yan profil görünümünde daha çok burun şekli ön planda yer alırken, son zamanlarda alın, burun, dudaklar ve çene ucu arasındaki oranların uygunluğuna verilen önem arttı. Kişiler artık yüz güzelliğinde çenenin de estetik görünümüne dikkat ediyorlar. Bu yüzden çene estetiği operasyonlarına olan talep hızla yükselmektedir'' dedi.

Çene ucu estetiği dünyada son senelerde en hızlı büyüme gösteren estetik cerrahi operasyonları arasındadır. Özellikle burun estetiği ameliyatları ile birlikte çene ucunda gerçekleştirilen değişimler oldukça ilgi görüyor. Erkekler de bayanlar kadar, bu operasyona ilgi duymakta, daha erkeksi bir görünüm amacıyla çene ucu estetiğine yönelmektedirler. Ülkemizde de hastalarımızdan bu yönde gelen istekler artış göstermektedir. Herhangi bir estetik operasyon geçirmediği iddia edilen ünlü film yıldızı Marilyn Monroe'nun tıbbi kayıtlarında çene ucu estetiği ile ilgili bulgulara rastlanmış olması da bu operasyona olan ilgiyi arttırıyor.

Estetik Görünüşte Çene Önemlidir!

NEWEST Plastik Cerrahi Merkezi doktorlarından Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Bora Ok, ''yüz bölgesinde yapılan en sık ameliyatlardan biri 'çene ucu estetiği'dir. Alt çene ucu az gelişmiş ya da yüzün orta kısmına göre daha ileride veya geride olan hastalara, çeşitli estetik müdahaleler yapılabilir. Çoğunluğu ağız içinden yapılan bu yöntemler sayesinde hastanın çene ucunun yan görünümde, yüzün diğer kısımlarıyla orantılı olarak daha ileride veya geride gözükmesi sağlanabilir'' diyerek operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Op.Dr. Ok, ''Çene ucuna yapılan bu müdahaleler için ihtiyaca göre farklı yöntemler kullanılabilmektedir. Kişinin alt çenesinin çok az geride olduğu durumlarda, yapay dolgular ve yağ enjeksiyonu kullanılabilir. Çene uçunun fazla miktarda geride olduğu durumda ise çene ucunu belirginleştirmek amacıyla silikon veya vücuda uyumlu diğer materyallerden yapılmış protezler güven ile kullanılmaktadır. Çene ucu estetiği operasyonunda, ağız içerisinden yapılan küçük kesilerden girilerek istenilen büyüklük ve şekildeki protezler çene ucu bölgesine yerleştirilebilmektedir''.

Bunun tersi olarak, çene ucunun normalden büyük veya ileride olması durumuda kişinin yüz harmonisini olumsuz etkiler ve kaba bir görünüme neden olur. Bu tip çene uçlarında ise estetik görünüm açısından törpüleme işlemi ile çene ucu estetik normlara uygun olacak şekilde küçültülerek istenilen seviyeye getirilmektedir. Sonuç olarak, daha natürel ve güzel bir yüz yapısı ortaya çıkmaktadır.'' bilgisini verdi.

Çene ucu estetiği operasyonları yaklaşık 30 dk süren, iz bırakmayan sonuçlarıyla yüz güldüren, kişilerin birkaç gün içerisinde sosyal hayatına rahatlıkla geri dönebileceği operasyonlar olup basit ve güvenli olması yanında yüz estetiğinde ciddi düzelme ve gençleşme sağlayan kolay bir işlemdir.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Moda Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title