Haberler

Şimdi Gaziantep'te Kitap Zamanı

Ulusal ve uluslararası birçok festivale ve etkinliğe imza atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 1. Kitap Festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Ulusal ve uluslararası birçok festivale ve etkinliğe imza atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 1. Kitap Festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde gerçekleşecek olan 1. Kitap Festivalin Genel Koordinatörlüğünü ise Yazar Ahmet Ümit yapacak. Yerli ve yabancı birçok ünlü yazarın katılacağı festivalin geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

Gaziantep'te ilk kez 02-04 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 1. Kitap Festivali'ne birçok ünlü yazarın geleceğini ifade eden Genel Koordinatör Yazar Ahmet Ümit, "Gaziantep'i marka şehir ve dünya kültür başkenti yapma hedefinin ayaklarından biri olarak düşünülen festival geleneksel hale getirilecek" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Gaziantepli ünlü yazar Ahmet Ümit'in genel koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan festivale kentin ünlü markalarından Sahan Grup, Burhan Çağdaş ve Tahmis Kahvesi de katkı sunuyor.

02 Mayıs Cuma günü Gaziantep Lisesi'nin önünden düzenlenecek kortej yürüyüşüyle başlayacak olan Kitap Festivali'ne; Yekta Kopan, Mario Levi, Murat Menteş, Ayhan Bozkurt, Selahattin Yusuf, Tarık Tufan, Gökdemir İhsan, Bilgehan Pamuk gibi yazarlar katılacak.

Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nin önünde yapılacak açılış konuşmalarının ardından başlayacak festival boyunca yazarlar, Gaziantep'in değişik yerlerinde ve tarihi mekanlarında söyleşiler yapacak ve kitaplarını imzalayacaklar.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, marka şehir ve dünya kültür başkenti yapma hedefinin ayaklarından biri olarak düşünülen festivali geleneksel hale getireceklerini belirterek, "Gaziantep'i marka şehir ve dünya kültür başkenti yapma hedefinin ayaklarından biri olarak düşünülen festival geleneksel hale getirilecek" dedi.

Başkan Şahin, Ülkemizin sanayi başkenti Gaziantep'i aynı zamanda önde gelen bir kültür ve sanat şehri yapmayı da hedefliyoruz. Birçok medeniyete binlerce yıl ev sahipliği yapmış olan kentimizin sahip olduğu tarih zenginliğini kültür potasında yoğurarak, sanatın barış, kardeşlik ve birleştiriciliğinde bir buluşma noktası olacağız" diye konuştu.

İnsan Okur sloganı ile gerçekleştirilecek olan festival kapsamında, 02-04 Mayıs tarihleri arasında Kendirli Gazi Kültür Merkezi, ŞKM, Gaziantep Üniversitesi, Şirehanı, Tahmis Kahvesi'nde söyleşiler, şiir muhabbetleri ve imza günleri düzenlenecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Şahin Kendirli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title