Haberler

Simav'ın Belde Rekoru Tarih Oluyor

21 beldesiyle Türkiye'de rekoru elinde bulunduran Kütahya Simav'ın bu özelliği 30 Mart 2014'deki yerel seçimlerde tarih oluyor.2011 yılı adrese dayalı nüfus sayım sonuçlarına göre nüfusları 2 binin altına düştüğü için Simav'ın 21 beldesinden...

21 beldesiyle Türkiye'de rekoru elinde bulunduran Kütahya Simav'ın bu özelliği 30 Mart 2014'deki yerel seçimlerde tarih oluyor.

2011 yılı adrese dayalı nüfus sayım sonuçlarına göre nüfusları 2 binin altına düştüğü için Simav'ın 21 beldesinden 16'sı 6360 sayılı yasa kapsamında köy oluyor. Geçmişte belediye başkanı için sandık başına gidilen bu beldelerde önümüzdeki yerel seçimde artık muhtar seçimi yapılacak.

2011'deki nüfus sayımında 2 bini tutturduğu için köy olmaktan kurtulan ve seçime belediye olarak girecek olan Çitgöl, Akdağ, Güney, Naşa ile Yeşilkent adı altında birleşen Demirciköy, Çaysimav ve Öreğlerde vatandaşın yüzü gülerken, yıllar sonra tekrar köy olarak yaşamına devam edecek olan Bahtıllı, Beyce, Gümüşsü, Hisarbey, Kalkan, Karacahisar, Kestel, Kuşu, Şenköy, Yaykın, Yemişli, Yeşilköy, Yeşildere ve Yeniköy'de moraller bozuk.

6360 sayılı yasaya göre 30 Mart 2014'den sonra tekrar köy olacak beldeler Özel İdareye bağlanacak, çalışanları, borç ve alacakları, tüm mal varlıklarıyla özel idarenin şubesi olarak kalacak.

Nüfusu 2 binin altında kaldığı için belediye iken köy olan Şenköy beldesinin MHP'li Belediye Başkanı İsmail Barındık, nüfusun vatandaşların iş aramak için büyük şehirlere göç etmesinden düştüğünü söyledi. Barındık, "Kasabamızın ihtiyaçları giderek artarken şimdi köy olduk. Vatandaşımız belediyeden hizmet almaya alışmıştı. Şimdi tekrar köy olunca eski hizmeti alacağını sanmıyorum" dedi.

Köy olmaktan üç beldenin birleşmesiyle kurtulan Öreğler beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Özden Akçay, köy olmaktan birbirlerine 500'er metre mesafede bulunan Demirciköy ve Çaysimav beldelerinin birleşmesiyle kurtulduklarını söyledi. Akçay, "Biz üç belde Yeşilkent adı altında birleştik. 30 Mart 2014'de yapılacak yerel seçimlere hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title