Haberler

Simav' da Bu Kez Vahşi Köpek Dehşeti

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde geçen hafta yaşanan kurt saldırısının şokunu atlatmaya çalışan vatandaşlar, bu kez de vahşi köpek saldırısına tanık oldu.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde geçen hafta yaşanan kurt saldırısının şokunu atlatmaya çalışan vatandaşlar, bu kez de vahşi köpek saldırısına tanık oldu. Simav'a bağlı Öreğler beldesinde bir vatandaşın ağılına saldıran vahşi köpekler, koyunlardan 8'ini parçalayıp yerken, 24'ünü de çeşitli yerlerinden ısırarak yaraladı.

Alınan bilgiye göre, sabaha karşı dağdan indiği iddia edilen vahşi köpek sürüsü beldeye 500 metre uzaklıktaki Kavakaltı mevkiindeki Mehmet Ata'ya ait çevresi tel örgülerle çevrili koyun ağılına girdi. Sürü sahibinin bölgede bulunmamasını fırsat bilen vahşi köpekler saldırdıkları koyunlardan 8'ini olay yerinde yerken 24 tanesini ısırarak yaraladı. Sürü sahibinin sabah ağıla gelmesiyle ortaya korkunç manzaralar çıktı. Olayın duyulmasının ardından belediye hoparlörle yaptığı anonslarle vatandaşları ve sürü sahiplerini bölgede dolaşırken dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda uyardı.

Bölgede incelemelerde bulunan İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, kuduz tehlikesi bulunmadığını, ancak önlemler açısından vahşi köpeklerin parçaladığı koyunların arta kalan kısımlarını belediyenin sağladığı iş makinesiyle açılan çukurlara kireçlendikten sonra gömüleceğini kaydetti. Bölgede sürü otlatan diğer çobanlar aynı vahşeti yaşamamak için önlemlerini artırdı. Öreğler beldesi Belediye Başkanı Özden Akçay, 8 koyunu parçalayıp yedikten sonra kayıplara karışan vahşi köpekleri ele geçirmek için vatandaşların da katılacağı operasyon başlatacaklarını bildirdi.

68 hayvanından 8'i telef olan, 24'ü de yaralanan sürü sahibi Mehmet Ata (46), 'Koyunlarım benim tek geçim kaynağım. Üç çocuğumun geçimini koyunlarıma bakarak sağlıyorum. Şimdi ben ne yapacağımö dedi. Ata, devletin kendisine yardım elini uzatmasını beklediğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title