Haberler

Silvan'da Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Arttı

Diyarbakır’ın Silvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamdi Erkeğin, kentte gıda denetimlerinin artarak devam ettiğini söyledi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamdi Erkeğin, kentte gıda denetimlerinin artarak devam ettiğini söyledi.

Hijyen konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini belirten Erkeğin, denetlenen iş yerlerinde hijyen konusuna dikkat etiklerini ifade etti. Erkeğin, "Silvan'da 400'ün üzerinde gıda satan işletme var. Şimdiye kadar 200'ün üzerinde işletmeyi denetledik. Ramazan ayında da hijyen denetlemelerimiz devam edecek. Eskiye nazaran Silvan'daki işletmelerde hijyen açısından çok fark var. İşletmeler hijyene daha çok önem vermeye başladı. Gece geç saatlerde hijyen denetlemesine çıktığımız zamanlar da oluyor. Hijyen açısından olumlu bulmadığımız işletmelere ceza kesiyoruz. Biz cezai işlemi en son çare olarak görüyoruz. Geçmişle bugün arasında hijyen anlayışı çok değişti. Artık işletmeler hijyene daha çok önem veriyor. Bunda modernleşmenin etkisi de var. Vatandaşımız artık nasıl yerlerden alışveriş yapacağını iyi biliyor" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Silvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title