Haberler

Silvan'da Kız Çocuklarının Okuyabilmesi İçin Pansiyon Yapılacak

Diyarbakır’ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari, kız çocuklarının okuyabilmesi için pansiyon kurma çalışması yaptıklarını belirtti.

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari, kız çocuklarının okuyabilmesi için pansiyon kurma çalışması yaptıklarını belirtti.

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari, ilçede eğitim konusunda yapılacak çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bölgenin kız çocukları konusunda hassasiyetleri göz önünde bulundurularak, Kız İmam Hatip Lisesi'nin yanında bir pansiyon yapılacağını belirten Ensari, "Bu pansiyon 200 kişilik kapasitede olacaktır. Bir konferans salonu bir kapalı spor salonu çalışması yapıyoruz. İçinde anaokulunun bulunduğu 110 metre uzunluğunda 36 derslikli bir kız endüstri meslek lisesi yaptırmaya çalışıyoruz. İçinde 24 derslik bulunan sağlık meslek lisesi yaptırmaya çalışıyoruz. Ayrıca bir Fen Lisesi yaptırma projemiz var. Bunların hepsi ihale aşamasındadır. Bunlar Silvan'a uzun süre hizmet verecektir. Bu sayede uzun bir süre ortaöğretim ihtiyacı kalmayacaktır. Bu yıl bu üç okulun çalışması yapılacak. Bunlar ortaöğretim düzeyinde olan çalışmalarımızdır" dedi.

"TÜM OKULLARDA TADİLAT ÇALIŞMASI YAPILACAKTIR"

Gerekli olan okullarda tadilat için ödenek ayrıldığını söyleyen Ensari, "İlköğretim düzeyinde ise Mescit Mahallesi ve Tekel Mahallesi bölgemizde ortaokul ihtiyacı var. Bunların yapılması için gerekli yerlere müracaatımızı yaptık. Bütün okullar göz önüne alındığında 91 dersliğe ihtiyaç vardır. Acil durum için ise okullarımızda tadilat çalışması yapılacak. Eğer imkanımız olursa her okulda eşyalara zarar gelmesin diye korunaklı odalar oluşturulup tatillerde eşyalar orada muhafaza edilecektir. Fevzi Çakmak ilköğretim okuluna 220 bin liralık bir ödenek çıkardık. İhalesi yapıldı. İhaleden sonra onarım başlayacaktır. Birçok okulun eksiklerini işleyip ödenek istedik. Biz eylül ayında eğitim öğretim dönemi başlamadan İŞ-KUR alımlarının gerçekleşmesini istiyoruz. Bunlar gerçekleşirse okullarda eğitim öğretime temiz ve hijyen dolu bir şekilde girmiş oluruz. Okullarla ilgili yapılacak olan tadilatlarla ilgili ödenek bekliyoruz. Okullarla ilgili su problemimiz var" diye konuştu.

SİLVAN'DA TEOG BAŞARISI

Silvan'da TEOG sınavında 400 puan üzeri alan 500'e yakın öğrencinin olduğuna da işaret eden Ensari, şunları kaydetti:

"Bu Silvan için büyük bir başarıdır. Bazı köylerde öğretmenlerin kalma şansı olmadığı için köylerden şehir merkezine geçici görevle gelen öğretmen arkadaşlarımız var. Çoğu köy okulunda pansiyon olmadığı için ve geliş gidiş problemi olduğu için oralarda kalamıyorlar. Biz bunu en aza indirmeye çalışıyoruz. Bu durumun bu sene çok az olmasını umut ediyoruz. Devlette bir boşluk söz konusu değil. Devletin ulaşamayacağı bir yer yok." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Silvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title